Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar na Facebooku se raspisao o Eurosongu.

Tijekom gostovanja na HTV-u kod Petra Vlahova izrazio sam mišljenje da Baby Lasagna nije pobijedio na Eurosongu iz političkih razloga, odnosno zato jer se u EU gura homo-trans agenda u koju se nebinarni pobjednik dobro uklopio. Sjetite se samo kad je Ukrajina 2022. pobijedila na Eurosongu, je li pobijedila jer je imala najbolju pjesmu ili zato jer je tada eskalirao rat u Ukrajini?’, napisao je.

‘Mišljenja sam da se ta nagrada dodjeljuje po političkom ključu i zato to natjecanje smatram odličnim za ukazivanje na kriterije kojima se rukovode u Europskim institucijama. Pogledajte recimo natjecanje u Cannesu, tamo je ove godine nagradu za najbolju glumicu dobila transrodna Karla Sofía Gascón. Zapitajte se, u kojem smjeru EU ide i želite li da nastavi ići u tom smjeru. Ako niste oduševljeni politikom koja se tamo provodi, računam na vašu podršku na izborima za EP 9.6.’, dodao je.

Ivan Pernar je bivši saborski zastupnik
Facebook 

On je poznat po tome da dijeli svoje stavove o određenim temama. Nedavno se kandidirao za parlamentarne izbore, no nije se proslavio. U zadnji čas je 'spasio' Avu Karabatić koja nije skupila dovoljan broj važećih potpisa za kanidaturu pa ju je stavio na svoju listu za Hrvatski sabor.