Peđa Grbin trenutačno je u fokusu javnosti, nakon što je na presici otkrio kako se neće kandidirati za predsjednika SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima.

Peđa Grbin je poznati hrvatski političar
Andreas SOLARO / AFP / Profimedia 

Ono što sam rekao prije parlamentarnih izbora namjeravam ispuniti. Rekao sam da ako nećemo formirati vladu, da odlazim s mjesta predsjednika stranke. Na predstojećim stranačkim izborima neću se kandidirati niti za predsjednika stranke niti za neku drugu funkciju. Moj je posao kao predsjednika stranke osigurati da se izbori provedu. Nemam luksuz otići u Gardaland, pobjeći i praviti se da me to ne zanima, nego da se ovaj proces provede pošteno i transparentno. Dok sljedeća predsjednica ili predsjednik ne budu izabrani, ja ću voditi stranku’, poručio je, piše Index.

Privatni život Peđe Grbina

Jedan od najpoznatijih hrvatskih političara je oženjen, a njegova supruga je 10 godina mlađa Altana Ati Hodžić, koja je medicinska sestra i radi na Rebru u Zagrebu. Prvi put su zajedno viđeni u kolovozu 2016. na odmoru, kad su bezbrižno šetali držeći se za ruke.

Vjenčali su se 2017. u tajnosti u pulskoj Gradskoj vijećnici nakon dvije godine veze, bez medijske pompe. Supružnici su u lipnju 2021. dobili sina Viktora.

Altana je podržala svog muža u stožeru Rijeka pravde nakon rezultata parlamentarnih izbora u travnju. Grbin se u jednom trenutku obratio okupljenima, a supruga ga je na pozornici zagrlila i poljubila.