Mlađi sin hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Marko Milanović, nedavno je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu za hrvače do 20 godina.

Ja se jesam i dosad isticao svojim rezultatima i nisam u oblacima. Svjestan sam ja tko sam i što sam i da se to može protumačiti dvojako, ali hrvanje to može iskoristiti za nešto pozitivno. Recimo, za promoviranje hrvačkog sporta, ali i sporta općenito, kao dokaz da možete uspjeti u sportu bez obzira na to iz kojeg ste sloja društva. Samo to treba htjeti i ništa se ne smije raditi napola’, rekao je za Večernji list.

Marko Milanović je mlađi sin Zorana Milanovića
Zeljko Hladika/PIXSELL 

Ja sam svjestan da ću, što god da osvojim, ako osvojim, biti sin bivšeg premijera i aktualnog predsjednika države i da će me ljudi tako doživljavati. No svatko od nas ima svoj križ koji vuče i koji mu daje snagu u teškim trenucima. Mene to ne dira niti bih dopustio da mi to smeta’, dodao je.

Marko Milanović je mlađi sin Zorana Milanovića
MARKO LUKUNIC/PIXSELL 

Kaže da i dalje voli da mu obitelj nije na mečevima, ali ne zbog toga što su mu roditelji javne osobe najvišeg ranga.

To sam volio i kada sam bio mali, sa sedam-osam godina. Tada nisam bio svjestan ničega u političkom smislu. Ja to ne volim, već volim da sam s trenerom i timom s kojim idem na pripreme. To mi daje više borbenog mentaliteta na natjecanju i više mi paše. Ne volim da mi se miješaju te dvije životne sfere, više mi odgovara da sam u sportu sa svojim kolegama’, zaključio je.