Zgodni ministar i njegova najslađa pratnja - upravo se to moglo vidjeti na zadarskim ulicama prošlog vikenda kad se 37-godišnji Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od stresnog posla opuštao u šetnji sa svoje troje djece.

Šime Erlić s djecom u Zadru
Sime Zelic/PIXSELL 

Ležerno odjeven u traperice, košulju i sportsku jaknu, naočiti ministar gurao je svoj bicikl dok je na njemu sjedilo njegovo najmlađe dijete. Na njega su posebno pazili i stariji sinovi uspješnog Zadranina koji su također gurali bicikl pa je očigledno da je tata na njih prenio ljubav prema sportu i rekreaciji.

Šime Erlić s djecom u Zadru
Sime Zelic/PIXSELL 

Stoga ova družina posebno cijeni svaki slobodan trenutak, pogotovo otkako je Šime sjeo u ministarsku fotelju, što su mu omogućile referencije ekonomskog stručnjaka, ali i konkretni rezultati.

Tko je Šime Erlić?

Jedan od najzgodnijih domaćih političara rođen je 22. svibnja 1985. u Zadru, oženjen je i otac troje djece, a po zvanju je diplomirani economist. Također, završio je poslijediplomski specijalistički studij ekonomije, piše na stranicama Vlade Republike Hrvatske. Erlić je i prije preuzimanja ministarstva radio u njemu i to kao državni tajnik. Na toj poziciji je bio od 2020. godine.

Šime Erlić je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Boris Scitar/Vecernji list 

Zanimljiva je i njegova imovinska kartica. Mjesečna bruto plaća iznosi mu 23.503,83 kune, odnosno 15.814,17 kuna neto, piše 24sata. Erlić ima i dva kredita, jedan u Privrednoj banci Zagreb u iznosu od 40.000 eura koji je digao 2021., a drugi u OTP banci od 102.900 kuna koji je također digao 2021. godine. U Zadru Erlić ima stan od 50,65 kvadrata koji procjenjuje na 697.500 kuna, a pod način stjecanja navodi nasljeđivanje i kredit u banci.

Šime Erlić je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
GORAN STANZL/PIXSELL 

Od pokretnina Erlić ima jedan automobil, Peugeot 5008 koji procjenjuje na 22562,88 eura. Pod način stjecanja naveo je prodaju imovine, kredit i štednju za razliku u cijeni. Erlić nema štednju, ali ima njegova supruga i ona iznosi 2108,37 eura. Inače, njegova supruga radi u Prirodoslovno-grafičkoj školi u Zadru i mjesečno zarađuje bruto 9524,56 kuna, odnosno neto 6646,69 kuna, piše Dnevnik.hr.