Bivši ministar gospodarstva Radimir Čačić danas slavi 74. rođendan. Rođen je 11. svibnja 1949. u Zagrebu, a završio je Arhitektonski fakultet u Zagrebu (VSS - diplomirani inženjer arhitekture), piše na stranicama Hrvatskog sabora.

Kad je u pitanju njegov privatni život, u braku je s Marijom Čačić koja ga godinama prati u stopu te mu je najveća podrška. To je pokazala i u najteže vrijeme za njihovu obitelj, u periodu dok je on bio u zatvoru.

Radimir i Marija Čačić godinama su u braku
Marko Jurinec/PIXSELL 

Ako se prisjetimo, 2014. godine je Radimir pušten iz kaznionice u Valturi kod Varaždina, deset mjeseci prije isteka kazne, a bio je osuđen zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je život izgubilo dvoje ljudi.

Radimir i Marija Čačić godinama su u braku
VJERAN ZGANEC ROGULJA/PIXSELL 

Njegova supruga ga je često posjećivala u zatvoru. O gospođi Čačić, koja je po struci arhitekt, malo se toga zna. Gotovo uvijek nosi tamnu kratku kosu, hladnog izraza lica te se može reći da je samozatajna žena iz sjene

Vrlo rijetko se pojavljivala s mužem u javnosti, a na tome je upravo ona inzistirala. Bračni par upoznao se na prvoj godini Studija arhitekture u Zagrebu, a Čačić je jednom priznao:

Radimir i Marija Čačić godinama su u braku
VJERAN ZGANEC ROGULJA/PIXSELL 

'Kako smo bili podijeljeni u grupe, a na godini nas je bilo relativno malo, morali smo cijele dane provoditi zajedno. Često smo odlazili na ćevape ili grah, u stankama igrali belu, a poslije svakog ispita odlazili na kremšnite. Marija i ja ubrzo smo otkrili da imamo puno toga zajedničkog'.

Čačići nemaju djece, no njihova su velika radost nećakinje.