Umirovljeni general Ante Gotovina trenutačno je u fokusu javnosti jer je poklonio župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u rodnim Pakoštanima 22 vitraja s oslikanim svecima na prozorima crkve. Tom prigodom je stigao na misu, a društvo mu je pravila njegova obitelj.

Pored njega sjedila je supruga Dunja koju rijetko viđamo u javnosti, a uz bračni par bio je i njihov sin Ante sa svojom djevojkom.

Ante Gotovina s obitelji na misi
Sime Zelic/PIXSELL 

Supruga Ante Gotovine, Dunja Zloić, radila je u Ministarstvu obrane i bila je osoba od velikog povjerenja ministra Gojka Šuška. S generalom se najvjerojatnije tu i upoznala pa je tako započela njihova ljubavna priča, pisao je Večernji list.

Vjenčali su se 29. srpnja 1995. u Gornjogradskoj vijećnici, a vjenčani kumovi bili su im ministar obrane Gojko Šušak i hrvatski general Ante Roso, velik Antin prijatelj s kojim je bio u Legiji stranaca.

Ante Gotovina s obitelji na misi
Sime Zelic/PIXSELL 

Vjenčali su se doslovce između dvije akcije. Iste večeri kada je završila operacija Ljeto 95, Gotovina je sjeo u džip i krenuo u Zagreb. Znao je da ima najviše 48 sati’, opisao je Nenad Ivanković u svojoj knjizi ‘Ratnik, pustolov i general’.

Nakon što je ‘Oluja‘ završena, Ante i Dunja otišli su na medeni mjesec - krstarenje Jadranom. Sin im je stigao 1997., a bračna idila trajala je sve do srpnja 2001., kad je general bio prisiljen pobjeći, svega 20-ak dana prije šeste godišnjice braka.

Ante Gotovina i supruga Dunja Zloić Gotovina u braku su od 1995.
Sanjin Strukic/Pixsell 

U tom periodu, Dunja Gotovina pokazala je što zaista znači hrabrost, odanost i ljubav. Pretrpjela je u 11 godina, koliko je Gotovina bio u bijegu te pritvoru, zaista teške stvari. Bila je prisluškivana, strepila je za njegov život, ostala je bez posla, prihoda, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon oslobađajuće presude u Haagu 2012. Ante se vratio u Hrvatsku i sad sa svojom obitelji živi miran život podalje od očiju javnosti.