Od ljubavnice do kraljice – tako bi se najbolje mogla opisati biografija Camille Parker Bowles, supruge kralja Charlesa III. Već i ptice na granama znaju da je Charles s njom varao pokojnu princezuDianu i upravo je to razlog što je javnost ne voli. Njegova afera razorila je njegov, ali i njezin brak s umirovljenim časnikom Andrewom Parkerom Bowlesom.

Andrew Parker Bowles i Camilla Parker Bowles bili su u braku
Profimedia 

Naime, Camilla i Charles upoznali su se 1970. na polo utakmici u kraljevskom parku Windsor Great Park, ali nisu se tada zaljubili. Zapravo je ona iskoristila princa, kako je otkrila biografkinja Penny Junor, kako bi Andrewa učinila ljubomornim.

Kralj Charles III. i Camilla Parker Bowles u braku su od 2005.
Profimedia 

On je volio flertovati i zabavljati se s drugim djevojkama među kojima su neke bile njezine prijateljice. Nije se htio skrasiti s njom.

'Kad su ju upoznali s princem i on je mislio da je prilično posebna, odlučila je naučiti lekciju Andrewa koji je mutio s princezom Anne. Zbog toga je imala kratku romansu s Charlesom', otkrila je Junor.

Camilla Parker Bowles bila je u braku s Andrewom Parkerom Bowlesom
Profimedia 

Zavedeni Charles se zaljubio u Camillu, no ona je uskoro prekinula s njim. Razlog za raskid je bio Andrew koji je prekinuo s princezom Anne, a Camilla mu je odmah pružila novu priliku. Vjenčali su se 4. srpnja 1973. i među uzvanicima su bile princeza Anne i njezina majka, pokojna kraljica Elizabeta II.

Camilla Parker Bowles s djecom
Profimedia 

Supružnici su dobili kćer Lauru i sina Toma, a nijedno se nije trudilo držati zavjeta o vjernosti u tom braku. Još je zanimljivije da su znali za međusobne afere i to im nije predstavljalo nikakav problem niti su pomišljali na razvod.

No krah braka je uzrokovalo to što je Camillina romansa s Carlesom procurila u javnost. Andrew, koji je imao aferu s Rosemary Pitman, tad je odlučio zatražiti razvod koji je postao služben 1995. godine. Par je tako okončao 22-godišnji brak.

Andrew Parker Bowles i Camilla Parker Bowles bili su u braku
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia 

Andrew se godinu dana kasnije oženio svojom ljubavnicom Rosemary koja je preminula od raka 2010. i Camilla se pojavila na njezinom posljednjem ispraćaju. Pružila mu je podršku i pokazala da si ništa međusobno ne zamjeraju.