Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot zabrinula je objavom na Facebooku nakon što je otkrila da se oporavlja od operacije.

Petra Škrobot je gradonačelnica Samobora
Robert Anić/PIXSELL 

Vjerujem da ste primijetili kako posljednjih dana nisam aktivna na društvenim mrežama i kako se ne pojavljujem na raznim događanjima. S obzirom na brojne upite moram istaknuti kako nisam na godišnjem odmoru, već se oporavljam od hitne operacije. Nakon boravka na bolničkom liječenju, trenutno se nalazim na kućnoj njezi gdje se oporavljam od zahvata i nadam se kako ubrzo nastavljam sa svim planiranim aktivnostima’, napisala je.


Pratitelji na društvenoj mreži su joj poželjeli brz oporavak. Ova mlada gradonačelnica se prije nekoliko mjeseci našla u središtu pozornosti nakon što je na društvenoj mreži objavila uvrede koje dobiva otkako je 2021. došla na čelo grada.

Petra Škrobot je gradonačelnica Samobora
Boris Scitar/PIXSELL 

Kada me pitaju kako mi je biti gradonačelnica i žena u politici, kažem da je BORBENO. Kao na bojnom polju, svaki dan neka nagazna mina. Mlada sam i žena sam koja je došla na čelo jednog velikog grada. Svakodnevno sam izložena predrasudama i kritikama, ali sve to ne bi bio problem da su to konstruktivne kritike. Ovo je posao koji takve stvari nosi sa sobom. Nažalost, čini mi se da je sve više ljudske zlobe i zloće te da ono što bi trebala biti konstruktivna kritika postaje samo obično vrijeđanje, omalovažavanje, ponižavanje, iznošenje laži i to sve ponajviše jer sam žena i na osobnoj razini’, napisala je među ostalim.