Jadranka Kosor ovih dana ima razlog za slavlje – izbacila je svoju novu knjigu koju je nazvala ‘Kraljica’. Bivša premijerka je utjelovila kraljicu u popularnom showu 'Masked Singer'.

Jadranka Kosor natjecala se u showu 'Masked Singer'
RTL/screenshot 

Nakon dugo nagovaranja pristala sam pjevati pod maskom kraljice u showu Masked Singer. Prva sam bivša premijerka koja je nastupala u tom showu koji se prikazuje u cijelom svijetu. Znala sam da mi prijeti puno pogrda i ismijavanja. Zato sam odlučila i da se moja nova knjiga zove ‘Kraljica‘ jer sam išla iznad svih svojih granica i sudjelovanje u showu me dodatno emancipiralo. Više nikome ni za što ne odgovaram, ne moram misliti tko će što misliti o mojim postupcima i sebi ugađam’, ispričala je u Briefingu.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Boris Scitar/PIXSELL 

Kaže da je cijeli život strepila je li dovoljno dobra i kako će biti drugima.

‘A svako ugađanje sebi sam smatrala nekom vrstom grijeha, grehotom. Potpuno krivo. To je, pretpostavljam, i posljedica odgoja i života u teškom siromaštvu u djetinjstvu. Sada sam svjesna koliko je važno voljeti sebe i ugađati sebi. Cijeli sam život tragala za srećom. Najsretnija sam bila kada bih, kao novinarka i političarka, napravila neki rezultat, recimo kada sam se vratila s večere s Barackom Obamom kada je bilo jasno da on daje potporu Hrvatskoj za ulazak u EU. To je bila ta radost koja je meni dizala krila. Sada kada sam u mirovini, tražim nove džepove u kojima bih pronalazila radost, a velika radost su mi moj unuk i obitelj, moj sin koji mi je dao potporu u svemu pa i da pjevam kao kraljica. Kada sam pitala sina trebam li na to pristati bila sam sigurna da će reći: ‘Mama nemoj, nisi poludjela’. No on me vrlo pozorno poslušao i rekao: ‘Samo daj ako te to veseli’. Ogromnu radost mi čini i pisanje i sada sam kao brodograditelj. Knjiga je izašla i još je vruća u ruci, a ja danas postavljam novu kobilicu za gradnju novog broda’, rekla je Kosor čija je prva knjiga ‘Premijerka’ izdana prije tri godine te je izazvala brojne reakcije i postigla veliku čitanost.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL 

Većinu nove knjige je, kaže, napisala u posljednjih godinu dana nakon smrti majke.

‘Pisanje mi je pomagalo da ostanem na nogama, da pomognem samoj sebi u toj situaciji jer ja sam sada sama nakon što sam cijeli život živjela u obitelji. Moj sin blizu stanuje i svaki dan se vidimo, ali na kraju dana ostanem sama. Najbolje pišem ujutro i prijepodne. To mi je nova karijera’, zaključila je Kosor koja tvrdi da svojom knjigom nikome ništa ne poručuje niti se ikome osvećuje.