Bivša premijerka Jadranka Kosor sinoć je predstavila svoju novu knjigu ‘Kraljica’. Prije toga je otvorila dušu u podcastu Tatjane Jurić, ‘Skip Or Beep’.

Prisjetila se bolnog djetinjstva i oca koji ju je cijeli život ignorirao, očuha kojeg je izbacila iz kuće jer joj je, kad je imala samo 14 godina, ušao u krevet i krenuo je dirati, ali i bivših muževa u koje nije bila zaljubljena. Dok je krenula u školu i naučila pisati, ocu koji ih je ostavio kad je imala samo dvije godine Kosor je počela slati pisma.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Boris Scitar/PIXSELL 

Jednog dana vratila su se sva pisma – neotvorena. Zvala ga je na maturalni ples na koji on nije došao. Djeca su je tukla jer jedina u školi nije imala tatu, za njim je patila cijeli život, ali njega to nije diralo. Kad je postala predsjednica Vlade, novinari su ga pitali je li ponosan, a on je jedva izgovorio: ‘Ja o toj osobi ne želim govoriti’. Svejedno, otišla mu je na sprovod i njegovoj obitelji izrazila sućut.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Srecko Niketic/PIXSELL 

Ja sam bila njegova kći... Meni nitko nije izrazio sućut. Svaki put sam samo osjetila prazninu, svaki put u svakom tom trenutku ja sam u tom smislu ostala mala curica od 7 godina koja čeka poštara na ogradi i čeka da se tata javi… Mislim da je to meni jako puno pomoglo, da me je do te mjere očvrsnulo da sam kasnije bila otporna na sve udarce, jer što te više u životu može povrijediti od spoznaje da te vlastiti otac ne želi vidjeti?’, ispričala je.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL 

'Udarac očuha koji vam je ušao u krevet i krenuo vas je dirati?', upitala je Tatjana Jurić bivšu premijerku.

'Ja sam svog očuha s 14 godina, ja sama, izbacila iz kuće, pobacala mu sve stvari. U tom sam se trenutku postavila kao gazda familije, moja baka je uvijek govorila - odnos tebe i tvoje mame je takav da izgleda kao da si ti nju rodila, kao da je moja mama meni dijete. Ona je jako patila zbog odlaska tog očuha, ali ja sam rekla ili on ili ja. On više ne može živjeti ovdje', otkrila je.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Robert Gašpert 

Također, progovorila je o bivšim muževima.

I moj prvi i drugi suprug su me osvojili doslovce tako što nisu prestajali, oni su gorjeli… Nisam bila zaljubljiva, više sam bila oprezna. Udala sam se da ta njihova agonija prestane, jer ja to ne mogu gledati, da ne činim čovjeka tako nesretnim što ga ne želim’, rekla je.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Robert Gašpert 

Tatjana Jurić Kosor ju je upitala: ‘Jeste bili zaljubljeni u njih?’.

Pa mislim zapravo da ne’, odgovorila je.

Podsjetimo, Jadranka Kosor iza sebe ima dva braka. Njezin prvi suprug bio je Hrvoje Markulj, s kojim je bila u braku oko četiri godine, od 1977. do 1981.

Hrvoje Markulj je bivši suprug Jadranke Kosor
Damir Spehar/PIXSELL 

Njezin drugi muž je Ivo Škopljanac koji je bio poznati sportski novinar i reporter Hrvatskog radija.

Ivo Škopljanac je drugi suprug Jadranke Kosor
HRT.hr Ivo Škopljanac (Foto: HRT.hr)

Preminuo je 2013. u 63. godini nakon kratke i teške bolesti. S Jadrankom Kosor bio je u braku od 1984. do 1993. i dobili su sina Lovru.