Saborska zastupnica Marijana Puljak na Facebooku je objavila fotografije na kojima ona i suprug Ivica poziraju s Miroslavom Ćirom Blaževićem koji je jučer preminuo.

Ivica i ja smo se sreli jednom s njim na autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Sjedili smo za susjednim stolom u jednom kafiću. Prišli smo i pružili mu ruku, doživjeli njegov legendarni upit - kako si, sine? 100 stvari bi mu čovjek mogao zamjeriti, ali nikad se na njega ljutiti. Takav je bio čovjek, srčan i iskren. Neponovljiv. Adio i mirno spavaj, Ćiro, legendo’, napisala je.


Nije ona jedina domaća političarka koja je objavu posvetila legendarnom Ćiri. Oglasili su se premijer Andrej Plenković, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, bivša premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i brojni drugi.

Jadranka Kosor oprostila se od Ćire Blaževića
Twitter 

Ti si našao svoj mir, a za tobom je ostala praznina… Neka te čuvaju anđeli, “tata Ćiro”! Od tebe sam učila upornost, vjeru u svoje i vječni optimizam. Iskrena sućut obitelji i prijateljima’, napisala je Kolinda Grabar-Kitarović.


Napustio nas je Miroslav Blažević. Legendarni Ćiro, osvajač svjetske bronce iz 1998., zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda i sporta. Njegovo znanje, postignuća i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Izražavam iskrenu sućut obitelji', poručio je Andrej Plenković.


Inače, Ćiro bi danas proslavio 88. rođendan.