Smrt Miroslava Ćire Blaževića pogodila je brojne hrvatske političare te bivše političare, a neki od njih oprostili su se od njega na društvenim mrežama.

Ti si našao svoj mir, a za tobom je ostala praznina… Neka te čuvaju anđeli, “tata Ćiro”! Od tebe sam učila upornost, vjeru u svoje i vječni optimizam. Iskrena sućut obitelji i prijateljima’, napisala je bivša predsjednica KolindaGrabar-Kitarović.

'Napustio nas je Miroslav Blažević. Legendarni Ćiro, osvajač svjetske bronce iz 1998., zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda i sporta. Njegovo znanje, postignuća i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Izražavam iskrenu sućut obitelji', poručio je premijer Andrej Plenković.


Trener, izbornik, pobjednik, humanist, prijatelj… Ćiro od srca ti hvala što si bio čovjek… Legende žive vječno’, napisao je saborski zastupnik Davor Bernardić.

Davor Bernardić oprostio se od Ćire Blaževića
Facebook 

Od Ćire se oprostila i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je na Twitteru objavila njihovu zajedničku fotografiju.

Mirno putuj prijatelju dragi’, stavila je u opis objave.

'Napustio nas je trener svih trenera… Dragi Ćiro, počivaj u miru', poručio je Predsjednik SDP-a Peđa Grbin.


Oglasio se i bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras.

‘Otišao je Ćiro. Trener svih trenera. Najzaslužniji za najveći naslov u povijesti Dinama. Onaj iz 1982. To ga je obilježilo više nego bronca iz Francuske 1998. Sjećam se tog vremena iz djetinjstva i nikad to kao i svi Zagrepčani, mojih godina i stariji, neću zaboraviti. Cico, Zeko, Mlinka, Hadžija, Vlak, Bračun, Čeči Bogdan, Zvjezdan i Boro Cvetković, Mustedanagić, Bručić, Cerin, Štef Deverić...i Ćiro. Bijeli šal. Poslije smo se sretali više puta. Jednom još dok sam bio na faksu mi je uvalio čokoladu. Neku švicarsku. Nije imao pojma tko sam, ali mi je rekao: "Evo ti sine, zasladi se". Poslije toga me par puta komentirao vezano za politiku uvijek nekako fakinski, simpatično. Stvarno sam ga cijeli život idealizirao. Njega i tu 1982. Hvala ti Ćiro. Zagreb i Hrvatska te nikada neće zaboraviti. Počivaj u miru Ćiro’, napisao je.

Od Ćire se oprostio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je objavio fotografiju na kojoj pozira s njim i svojom suprugom Sonjom Jandroković.

'Posljednji pozdrav legendarnom Ćiri', poručio je.