Vesna Škare-Ožbolt jedna je od najpoznatijih hrvatskih političarki. Bivša ministrica pravosuđa godinama je u braku s arhitektom Zlatkom Ožboltom s kojim ima dvoje djece - kći Valentinu i sina Tina.

Vesna Škare-Ožbolt s djecom
Robert Gašpert 

Tko je sin Vesne Škare-Ožbolt?

O njemu se pisalo početkom prošle godine, nakon što je glumio u drugoj sezoni HRT-ove hit serije 'Nestali'. Utjelovio je hrvatskog vojnika te se pojavio u scenama s Rokom Sikavicom i Filipom Križanom, što mu je prva uloga u domaćoj seriji.

Njegova majka je tad rekla kako pojma nema gdje je Tin ubrao taj glumački gen.

'S tatine strane svi su arhitekti, tim je stopama krenula i naša starija kći Valentina, a s moje su strane svi uglavnom pravnici. Dobro, i Tin je student prava, ali nekako mislim da sam tome i ja ponešto pridonijela, jer sam mu, poput mnogih roditelja, često ukazivala na to da bavljenje glumom nije baš najsigurniji posao, kako to ovisi o mnogim okolnostima... Znate kako je, svaka mama želi najbolje za svog sina', rekla je za Jutarnji list.

Vesna Škare-Ožbolt je bivša ministrica pravosuđa
EMICA ELVEDJI/PIXSELL 

Tin je počeo glumiti u školskim predstavama još u osnovnoj školi, a s tim je nastavio i tijekom pohađanja Privatne umjetničke gimnazije. Često je sudjelovao na Lidranu, a njegove kolege iz škole pamte kako je bio sjajan u monologu iz djela ‘Muškardin’ Angela Beolca Ruzzantea. Uz to, sedam godina bio je član Zagrebačkog kazališta mladih.

Zašto onda Pravni fakultet? Jer je i pravo moja velika strast, pogotovo borba za ljudska prava’, rekao je za Jutarnji list Tin Ožbolt, koji je ulogu u seriji ‘Nestali’ dobio na audiciji.

Vesna Škare-Ožbolt sa sinom Tinom
GORAN STANZL/PIXSELL 

To je prvi put da se kao glumac pojavljujem na televiziji i drago mi je da se ljudima svidjelo kako sam odigrao mladog hrvatskog vojnika koji zove u pomoć u trenucima kada se naši dečki nalaze u neprijateljskom okruženju’, poručio je.

A evo što je tad rekao koji su mu daljnji planovi.

Nastavljam i sa studijem i s glumom. Baš ovih dana idem na audiciju za jednu našu seriju. Na ljeto bih, prema planu, trebao otputovati u Los Angeles, gdje se namjeravam upisati u ljetnu školu glume, koju je svojedobno, od poznatijih imena, pohađala i Angelina Jolie. No važnije je od toga što u tu školu često svraćaju američki agenti u potrazi za mladim talentima. Pa, tko zna...’, ispričao je.