Bivši španjolski kralj i otac aktualnog kralja Filipa VI., Juan Carlos I. (85), opet se našao u središtu skandala. Naime, tužila ga je bivša ljubavnica, poduzetnica Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn (59). Kako piše Daily Mail, ona tvrdi da joj je bivši ljubavnik nanio 'veliku duševnu bol' jer ju je godinama špijunirao i maltretirao. Također, njega krivi za svoje financijske gubitke.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn bila je ljubavnica Juana Carlosa I.
BSCHOF / The Photo One / Profimedia 

'Moja zarada kao strateškog konzultanta smanjena je na nulu od 2015. nadalje, unatoč tome što sam od tog posla u prosjeku zarađivala gotovo 7,5 milijuna funti svake godine između 2008. i 2012. te otprilike 4,5 milijuna funti 2013. i 2014. godine. Zbog uznemiravanja nisam mogla nastaviti raditi kao strateški konzultant. Moje postojeće poslovne odnose potpuno je uništio optuženik. S obzirom na moju sposobnost zarađivanja, on neće biti iznenađen iznosom koji tražim. Tuženi je kontaktirao moje suradnike i uvjeravao ih da prekinu svoje poslovne odnose sa mnom. Verujem da je to učinio obećavajući im da će imati koristi od veze s njim. Tuženi je između 2013. i 2015. inicirao objavljivanje tekstova o meni i mojim poslovnim aktivnostima u medijima, čime je, smatram, želio uništiti moj ugled i spriječiti me da zarađujem za život’, poručila je u pisanoj izjavi Corina koja od bivšeg kralja traži više od 126 milijuna funti (145 milijuna eura) odštete.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn bila je ljubavnica Juana Carlosa I.
Brian Farmer / PA Images / Profimedia 

Juan Carlos I. negira svoju krivnju i osporava sve optužbe koje je ona podigla protiv njega. Njegovi odvjetnici traže od suca Visokog suda u Londonu da odbaci tužbu.

Juan Carlos I. je bivši španjolski kralj
JuanJo Martín / AFP / Profimedia 

Podsjetimo, Juan Carlos I. abdicirao je 2014. i pobjegao u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje uživa u luksuzu. Odabrao je za život otok Zaya Nurai koji se nalazi na 15 minuta vožnje brodom od Abu Dhabija. Njegov dom je vila sa šest spavaćih soba, sedam kupaonica, bazenom i privatnom plažom.

Juan Carlos I. je bivši španjolski kralj
OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia 

Priča se i kako je skandalozni bivši kralj imao dosad 5000 ljubavnica, a navodno je pokušao zavesti i princezu Dianu kada je imala 25 godina. Zbog te sramote njegova supruga Sofia, s kojom je u braku od 1962., odlučila je okrenuti mu leđa i, iako se nisu formalno razveli, danas ne žive zajedno.