Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici nije izglasalo odluku o proglašenju Dana žalosti u cijeloj državi nakon trostrukog ubojstva u Gradačcu. Prijedlog je bio da Dan žalosti bude u srijedu. Kako doznaje Klix.ba, ministri iz RS-a Nenad Nešić i Staša Košarac su odbili glasati.

Košarac je prije nekoliko godina bio glavna zvijezda regionalnih medija, kad se njegova bivša supruga požalila da ju je varao sa 17 godina mlađom ženom te objavila njihove fotografije.

Novinarka RTRS-a Sanja Košarac na društvenim je mrežama objavila status u kojem ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BIH optužuje za preljub te agoniju koju s djecom proživljava.

'O agoniji koju smo moja djeca, moja obitelj i ja, prošli u namjeri da to nadiđemo, neću pisati. Ministar Košarac, njegova obitelj, A. I. i njena obitelj - mojoj djeci, obitelji i meni, pokušali su napraviti mnogo toga. To je tek za pisanje. Ali, na drugom mjestu. Ta 'moralna vertikala' i 'muškarčina', ministar Košarac - nakon što s A. I. i cijelom svitom, nije uspio da me uvjeri da sam luda (doslovce) i da je to samo njegova suradnica, pobjegao je od djece i mene u očevu kuću, pod izgovorom da mora čuvati ono što je gradio. Nas, moju djecu i mene, čuvao je Bog. Slava Mu', napisala je tada Sanja Košarac pa nastavila: 

'Ministar Košarac podnio je zahtjev za razvod, a ja sam za to saznala nakon poziva radnika iz Centra za socijalni rad. Napominjem - sve vrijeme, do tog 2. septembra 2020. i poziva iz Centra, ministar Košarac igrao je ulogu 'savršenog' oca i supruga, ali samo sa kasindolske adrese. Sve vrijeme negirajući da ima ljubavnicu. I to je 'poštenom' ministru bilo malo. Umjesto sporazumnog razvoda, koji sam iskreno očekivala, dobila sam plavu kuvertu u kojoj me, podsjećam bez ikakve prethodne najave i obrazloženja, ministar Košarac tuži', dodala je.

Stašu Košarca bivša žena optužila je za preljub
Facebook 

Sanja Košarac napisala je da je potom njen muž spakirao kofere i 'sa svojom 'suradnicom' otputovao da proslavi u luksuzu bokokotorskog zaljeva'.

'Ovo vam ne piše povrijeđena žena, već ogorčena majka dvojice dječaka, kojima je otac rekao da je na službenom putu. Nakon što smo ga uhvatili u laži, moji sinovi nisu htjeli da ga vide. Bio je to razlog za još jedan potez ministra Košarca. Prijavio me je u Centar za socijalni rad, bezočno se i dalje služeći lažima, tvrdeći, bez ijednog dokaza, da mu ja ne dozvoljavam da vidi djecu! Navikao valjda, može mu se... O agoniji kroz koju prolazim u Centru za socijalni rad, također se piše, ali na drugim adresama', napisala je.

Dodala je da piše na Facebooku jer je to omiljeno mjesto komunikacije kvazi elite, koja živi instant život.

'Na koje su laži i obmane spremni da bi u javnosti ostavili 'savršenu' sliku, nažalost potvrđuje i primjer mojih sinova. Otac, nakon što ih nije vidio mjesec dana, nije razgovarao s njima, već se uslikao za društvene mreže, uz sve lažne osmjehe i opise. Ali, ja ću i ovdje da se borim istinom! Drugo, mislila sam da će vrijeme partija, tompusa i starleta proći. Ja sam zrela žena. Treće, i najvažnije, nakon svega, ministar Košarac pokušao je da ušeta slavodobitno u moj život, nudeći opciju da povuče tužbu za razvod braka! Jednostavno, tek tako, pozivajući se na djecu - kao da prethodno nisu postojala', tvrdi Sanja Košarac.

Godinu dana kasnije Dodikov ministar oženio je 17 godina mlađu Aleksandru Ivković.

Aleksandra Ivković na svom je Instagramu objavila fotografije s vjenčanja s ministrom, a mediji u BiH pišu da se par vjenčao početkom listopada 2021. u Trebinju.

Ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ovo je treći brak.