Maria Teresa Turrion Borrallo jedna je od najbližih suradnica princa Williama i njegove suprugeKate Middleton. Naime, on je dadilja njihove djece, a da bi dobila taj posao morala je pokazati zavidno znanje i vještine o odgoju mališana.

Maria Teresa Turrion Borrallo je dadilja kraljevske djece
Ben Cawthra / ddp USA / Profimedia 

Školovala se na prestižnom sveučilištu Norland College, koji od 1892. školuje dadilje za bogate i slavne. U sklopu svoje obuke dobila je stroge upute kad je u pitanju briga o kraljevskoj djeci.

Princ William i Kate Middleton s djecom
Matt Porteous / Avalon / Profimedia 

Tako je, među ostalim, naučila da se njima nikad ne smije obraćati s riječi ‘djeca’ (‘kids’), nego ih uvijek treba oslovljavati njihovim vlastitim imenom.

Tako se prema djeci iskazuje poštovanje’, rekla je Louis Heren, autorica knjige o životu kraljevske obitelji.

Maria Teresa Turrion Borrallo je dadilja kraljevske djece
Mark Stewart / Avalon / Profimedia 

Dodala je kako se u rijetkim situacijama dadilje mogu djeci obratiti s riječi ‘children’ (djeca), što u doslovnom prijevodu znači isto što i ‘kids’, ali je službenije.

Princ William i Kate Middleton s djecom
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Maria možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom braon uniformom, šeširom i bijelim rukavicama, ali njezin odnos s najmlađim članovima kraljevske obitelji je neprikosnoven. Vrijeme za spavanje djeci počinje u 19 sati’, otkrila je Louis.

Maria Teresa Turrion Borrallo je dadilja kraljevske djece
Ian Vogler / MirrorPix / Profimedia 

Osim toga, svakih nekoliko dana uvode se nova jela po njezinim savjetima. A ono što je posebno važno - vrijeme za igru uvijek se odvija vani, bez obzira na to je li kiša ili sunce.

Kate Middleton s djecom
Profimedia 

Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa psima, vrtlarstvo... Marija jako voli poučavati djecu kroz igru’, zaključila je Louis.

Fotografije djece Williama i Kate pogledajte u galeriji:

Matt Porteous / Avalon / Profimedia, GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia Djeca princa Williama i Kate Middleton