Hotel du Cap-Eden-Roc je najpoznatiji i najprestižniji hotel na francuskoj rivijeri. Opisan u mnogim knjigama, časopisima, i riječima istaknutih glumaca, ‘veliki, ponosni hotel, ružičaste boje’ mjesto je razvrata i bluda, mjesto gdje poznati žive kao da sutra ne postoji, dok je zabava jedino za čim žude.

Hotel du Cap-Eden-Roc
MAXPPP / Newscom / Profimedia 

Imao je za vlasnika samo dvije obitelji. Prvo je to bila obitelj Selas iz Italije, a do 1969. godine obitelj Oetker iz Njemačke. To znači da ovaj hotel nije bio dio lanca hotela, već je imao ljude koji su ga zaista voljeli i brinuli o njemu.

Hotel du Cap-Eden-Roc
ALBERTO RAMELLA / Newscom / Profimedia 

Poznati političari, glumci, pjevači i ostali umjetnici dolazili su u ovaj hotel jer su znali da će tu dobiti zasluženi odmor, razbibrigu i bijeg od stvarnosti i znali su da će ovaj hotel čuvati sve njihove tajne. Umjetnici bi došli sa svojom glazbom i napravili bi party na plaži koji bi trajao dugo u noć, a ujutro su se trijeznili na jednom od jutarnjih piknika, u parku koji je okruživao hotel.

Hotel du Cap-Eden-Roc
- / Hemis / Profimedia 

Wallis Simpson je u ovom hotelu zavodila vojvodu od Windsora, a kad bi se našli na željezničkoj stanici, osobno bi ih dočekao vlasnik Andre Selas. Mnogi kažu da je ljubavna afera između Marilyn Monroe i Johna F. Kennedyja svoj zamah uzela upravo među zidovima ovog hotela.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
TopFoto / Topfoto / Profimedia 

Pričalo se da su se glumica i američki predsjednik sljedećeg leta opet našli u ovom hotelu, ali da je tad Marilyn dovela svoju ljubavnicu sa sobom. Također, šuška se da je glumica Marlene Dietrich u hotel došla s mužem i kćeri, njegovom ljubavnicom i svojim ljubavnikom, piscem Remarqueom. Ali, nije je držalo mjesto pa je tijekom tog posjeta zavodila Josephaa Kennedyja, koji je u to vrijeme bio na odmoru sa suprugom Rose i njihovo devetoro djece.

Hotel du Cap-Eden-Roc
Daniel THIERRY / Photononstop / Profimedia 

Danas Hotel du Cap-Eden-Roc nije izgubio svoj šarm. Za vrijeme Filmskog festivala u Cannesu mogu se vidjeti golišavi glumci koji se sunčaju na terasi, polugoli skaču u bazen, dok tulum traje 24 sata. Osim luksuznog uređenja, hotel je poznat po zajamčenoj diskrecija osoblja. Kad bi zidovi mogli govoriti, sigurno bi ispričali mnoge lude anegdote u kojima su glavni akteri upravo junaci i junakinje s filmskog platna, ali i brojni političari.

Hotel du Cap-Eden-Roc
- / Hemis / Profimedia 

U javnost je procurila samo jedna informacija kako je Kate Moss jednom prilikom toliko uništila sobu da su joj zabranili da više ikad odsjedne u hotelu. Ovdje svaka zvijezda ima posebnu uslugu pa tako Tom Cruise dobije za sebe dizajniranu organsku salatu, a Brad Pitt i Angelina Jolie jednom su unajmili cijeli kat kako bi mogli uživati sami.