Iako većina hrvatskih političara skriva svoj privatni život kao zmija noge, poznato je s kim su u braku ili vezi. U nastavku otkrivamo koga ljube najpoznatiji SDP-ovci.

Peđa Grbin

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rijetko govori o svom privatnom životu, no poznato je da je njegova supruga plavokosa Altana Ati Hodžić koja je medicinska sestra i radi na Rebru u Zagrebu.

Peđa Grbin i Altana Ati Hodžić u braku su od 2017.
DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL 

Ona je mlađa od njega 10 godina, a prvi put su zajedno viđeni u kolovozu 2016. na odmoru, kad su bezbrižno šetali držeći se za ruke. Vjenčali su se godinu dana kasnije u tajnosti u pulskoj Gradskoj vijećnici nakon dvije godine veze, bez medijske pompe.

Peđa Grbin i Altana Ati Hodžić u braku su od 2017.
DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL 

Supružnici su u lipnju 2021. dobili sina Viktora.

Arsen Bauk

Saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar uprave, Arsen Bauk, živi u izvanbračnoj zajednici s dugogodišnjom partnericom Zoranom Rubešom. Ona je odvjetnica i kći poznatog zagrebačkog odvjetnika Tihomira Rubeše.

Arsen Bauk je saborski zastupnik SDP-a
Patrik Macek/PIXSELL 

Prijatelji je opisuju kao ambicioznu ženu vedrog i veselog duha. Par je 2020. dobio kćer Taru.

Branko Grčić

Bivši ministar i saborski zastupnik SDP-a, Branko Grčić, godinama je u braku sa suprugom Sonjom.

Branko Grčić i supruga Sonja imaju dvoje djece
LUKA STANZL/PIXSELL 

Iako se ona rijetko pojavljuje u javnosti, kamere su ih nekoliko puta ‘ulovile’ dok su šetali zagrebačkom špicom.

Branko Grčić i supruga Sonja imaju dvoje djece
LUKA STANZL/PIXSELL 

Supružnici imaju dvoje djece.

Siniša Hajdaš Dončić

SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić bio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi Zorana Milanovića. Političar je od 2003. u braku sa suprugom Martinom Hajdaš Dončić, a par ima dvoje djece - kćer i sina. Hajdaš Dončić jedan je od rijetkih muškaraca u državi koji je uzeo prezime svoje žene, odnosno dodao ga je svome. Njihova svadba nije bila uobičajena.

Siniša Hajdaš Dončić uzeo je ženino prezime
Sanjin Strukic/Pixsell 

Imao sam veliki tulum u dvorcu Veliki Tabor, svirali su neki DJ-evi iz Španjolske, porijeklom Romi, nije bilo ni pozivnica, bila je jedna velika zabava. Čak sam napravio zafrkanciju, prvo sam se ženio u crkvi u Varaždinu kod kapucina, jer su oni po meni lijevo krilo crkve. Običaj je da mladoženja dođe po mladu, ali pošto sam ja iz Zaboka, a ona iz Kumrovca, oni su pokupili mene. Obuko sam maminu vjenčanicu i malo sam ih šokirao’, otkrio je jednom prilikom.

Mirando Mrsić

Liječnik i bivši ministar rada i mirovinskog sustava u vladi Zorana Milanovića, Mirando Mrsić i supruga Diana Sucbah u braku su od 2005. godine. Oboma im je to drugi brak, a kad su saznali da ne mogu imati djecu, odlučili su posvojiti dvojicu dječaka iz doma za nezbrinutu djecu u Zagrebu.

Mirando Mrsić i supruga Diana Sucbah posvojili su dvojicu dječaka
Robert Gašpert 

'Diana i ja vjenčali smo se 2005. godine i, unatoč snažnoj želji da postanemo roditelji, nismo uspjeli prirodnim putem. Tada smo počeli razmišljati o posvojenju i to razmišljanje je zapravo vrlo kratko trajalo. Nismo dvojili i vrlo brzo krenuli smo u postupak posvojenja', ispričao je Mrsić za Jutarnji list.

Mirando Mrsić sa suprugom na rođendanu klinike Svjetlost
CROPIX 

Posvojili su braću Luku i Leona 2010. godine.