Princ William nedavno je u New Yorku bio glavna zvijezda. Tamo je došao osobno uručiti nagradu Earthshot, koja se dodjeljuje onima koji ‘utiru put za rješenje klimatskih problema našeg planeta do 2030. godine’. 

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Danny Lawson / PA Images / Profimedia 

Osim toga, on i njegova supruga Kate Middleton predali su američkom Uredu za patente i zaštitne znakove zahtjev za zaštitu imena i znaka The Royal Foundation of The Prince and Princess of Wales, zaklade koja pomaže projekte zaštite prirode, ekologije, ranog dječjeg razvoja, metalnog zdravlja, razvoja hitnih službi i traže rješenja protiv beskućništva.

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia 

Budući kralj i kraljica Velike Britanije očito žele rad svoje zaklade proširiti i izvan Ujedinjenog Kraljevstva pa su odlučili ime zaštititi u SAD-u gdje bi se najviše bavili projektima mentalnog zdravlja i humanitarnim naporima. Američki mediji pišu kako su princ Harry i njegova supruga Meghan Markle bijesni jer Walesi ‘planiraju osvojiti Ameriku’.

Meghan Markle je supruga princa Harryja
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

William i Kate nadaju se da će uspjeti pridobiti svoje brojne slavne prijatelje, redom moćne i bogate ljude s A liste, za sudjelovanje u njihovim dobrotvornim aktivnostima.

Iznenadili biste se da znate koliko se slavnih osoba obratilo Williamu i Kate ponudivši im podršku u cijeloj toj svađi s Harryjem i Meghan. Oni su se možda preselili u Kaliforniju, no William i Kate još uvijek, čak i tamo, imaju više podrške od njih’, otkrio je izvor za OK!.

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Profimedia 

Dodao je kako odluka Williama i Kate o proširenju rada Zaklade na SAD nema veze sa svađom s Harryjem i Meghan.

Oni tvrde da bi to napravili bez obzira na to gdje Meghan i Harry žive. Ipak, sigurno je da će uživati u pokazivanju njima dvoma kako je Hollywood još uvijek jako opsjednut svime što ima veze s kraljevskom obitelji’, rekao je.

Princ Harry i Meghan Markle u braku su od 2018.
Profimedia 

Možda je Harry i sam pomalo kriv za to jer je jasno pokazao da je imao problema s činjenicom da je "rezerva" i sa svojim položajem unutar kraljevske obitelji, tj. Tvrtke.

Sve Harryjeve pritužbe u stvari su posljedica toga da on nije broj jedan, da nema veću ulogu u obitelji. Zato je, po mojem mišljenju, odlično kliknuo s Meghan jer ona dolazi iz društva u kojem, ako naporno radiš i imaš talenta, imaš šanse doći na sam vrh. Činjenicu da su William i Kate broj jedan ne može nikako promijeniti’, rekao je nedavno u intervjuu kraljevski biograf Tom Quinn.

Kate Middleton i Meghan Markle nisu u najboljim odnosima
Profimedia 

Smatra da Meghan nije bila spremna prihvatiti život u Ujedinjenom Kraljevstvu.

To je sasvim jasno iz svega što se dogodilo. Smatram da je ona mislila kako će ući u kraljevsku obitelj i biti velika zvijezda. To se, naravno, nije dogodilo jer su monarhijske strukture vrlo rigidne i srednjovjekovne. A Meghan je mrzila biti u sjeni Kate, nije željela biti ‘drugorazredna princeza’, poručio je.