Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman našao se u fokusu javnosti nakon što je u Berlinu sudjelovao na konferenciji o jačanju i proširenju Europske unije. Na snimanju grupne fotografije pokušao je poljubiti njemačku ministricu vanjskih poslova, Annalenu Baerbock.

Ona se, očito zbunjena, izmaknula i nastavila gledati prema kamerama, dok se ministar samo smješkao. Nije dugo trebalo da snimka postane viralna na društvenoj mreži X (donedavno Twitter).

Gordan Grlić Radman je najbogatiji ministar
EMICA ELVEDJI/PIXSELL 

Ovo je komentirala i bivša premijerka Jadranka Kosor.

'Nasilno ljubljenje žena isto se zove nasilje, ne?', napisala je.

Inače, Grlić-Radman rijetko govori o svom privatnom životu pa mnogi ne znaju tko je njegova supruga niti kako izgleda. Ona je samozatajna Marijana, nije poznato otkad su braku, a imaju troje djece - kćeri Martu i Katarinu te sina Antu.

Gordan Grlić Radman i supruga Marijana imaju troje djece
Robert Gašpert 

Kad je Grlić-Radman ušao u hrvatsku Vladu, ponio je i titulu najbogatijeg ministra. Ima 11 nekretnina, a najskuplja je kuća s okućnicom ukupne površine 1866 metara kvadratnih u Zagrebu vrijedna devet milijuna i 280 tisuća kuna. Dosta nekretnina je stekao darovnim ugovorom, a njegova supruga je vlasnica stana u Baškoj Vodi od sto kvadrata vrijednog milijun i pol kuna. Stekla ga je darovnim ugovorom.

Gordan Grlić Radman i supruga Marijana imaju troje djece
Slaven Branislav Babic/PIXSELL 

U imovinskoj kartici se saznalo da Grlić Radman ima dva BMW-a, jednog vrijednog 380.000 kuna, a drugog 280.000 kuna. Prijavio je i sat IWC vrijedan 30.000 kuna te da ima iznos od milijun i 152 tisuće eura na štednoj knjižici. Tako je ispalo da ministar i supruga imaju imovinu vrijednu oko 28,5 milijuna kuna.