Iako je bio u braku sa suprugom Jacqueline, nije tajna da je američki predsjednik John F. Kennedy imao brojne ljubavnice, od kojih je najpoznatija glumica Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe je bila američka glumica
- / Ferrari / Profimedia 

Ljubavna priča Johna F. Kennedyja i Marilyn Monroe

U veljači 1962. glumac Peter Lawford i njegova supruga Pat pozvali su Marilyn Monroe u New York na večeru koja je održana u predsjednikovu čast. Jack je volio slavne osobe, a posebno lijepe plavokose glumice, premda nikada ne bi odbacio ni brinetu ili crvenokosu.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
World History Archive / World history archive / Profimedia 

Večera je bila zakazana u 20 sati, a Marilyn je u 21 sat još sjedila ispred ogledala i šminkala se. Iako je gotovo uvijek kasnila, posebno je bila sretna što je ostavila predsjednika SAD-a da je čeka. Nakon više od sat vremena zakašnjenja stigla je na odredište.

'Predsjednik se okrenuo i mogli ste vidjeti da ga je odmah privukla. 'Napokon! Stigla si!', rekao je oduševljeno. 'Ovdje ima ljudi koji te žele upoznati', prepričala je susret glumica Arlene Dahl.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
TopFoto / Topfoto / Profimedia 

JFK ju je primio za ruku i otpratio do stola. Prije nego što je otišla, tražio je njezin telefonski broj. Nazvao ju je odmah idući dan i predložio da mu se pridruži u Palm Springsu. Ona se uistinu zagrijala za predsjednika, ali njemu je predstavljala samo još jedan trofej.

'Jack je s njom završio nakon Palm Springsa. Priznao mi je da joj je rekao: 'Nisi materijal za prvu damu'. Nakon toga vidio ju je još samo jednom, kad je neočekivano došla u Washington. Često ga je zvala. Željela ga je vidjeti. Svi su to znali', rekao je jedan tajni agent.

Marilyn Monroe je bila američka glumica
SNAP / Entertainment Pictures / Profimedia 

Jack je odbijao njezine pozive, a Jackie je znala sve.

'Naviknula se na Jackovu indiskreciju, ali ovo joj je smetalo. Prema onome što je čula i čitala, znala je da je Marilyn problematična žena. Nije bila toliko ljutita, koliko joj se sve gadilo', rekao je senator i Kennedyjev prijatelj George Smathers.

John F. Kennedy i Jacqueline Kennedy bili su u braku
Minneapolis Star Tribune / Zuma Press / Profimedia 

Nekoliko mjeseci poslije Jackie je zaprijetila razvodom nakon što je u svibnju 1962. Marilyn zavodljivo pjesmom predsjedniku poželjela sretan rođendan.

'Jack je u to vrijeme bio gotov s Marilyn. Imao je drugu djevojku, Mary Meyer', rekao je Smathers.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
Profimedia 

I Mary Pinchot Meyer bila je dio elite i u godinu dana 30-ak puta posjetila je Bijelu kuću. Misteriozno je ubijena 1964., a dnevnik u kojem je opisana njihova afera završio je u rukama CIA-je.

'Ako joj je ova problem, s obzirom na to da je trpjela ostale, mogu i bez nje. Nema problema. Završimo s Marilyn prije nego što bude prekasno', navodno je rekao predsjednik.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
World History Archive / World history archive / Profimedia 

'Nazvao sam poznanika, Marilynina prijatelja i rekao mu: 'Moraš joj staviti brnjicu na usta i spriječiti je da toliko priča što se događa s Jackom', prisjetio se George.

John F. Kennedy i Marilyn Monroe imali su aferu
fine-art-images / akg-images / Profimedia 

Jack joj nikada nije rekao da je gotovo, nego je poslao brata Bobbyja da joj kaže kako više ne smije zvati Bijelu kuću. Marilyn je ubrzo pronađena mrtva u svome domu, a ni danas nije jasno je li se uistinu predozirala tabletama ili su Kennedyjevi kumovali njezinoj smrti.