Princ Harry ima razlog za slavlje. Naime, Visoki sud Ujedinjenog Kraljevstva presudio je da je Harry bio žrtva 'ekstenzivnog' hakiranja telefona od 2006. do 2011., piše CNN. Prema presudi, Mirror Group Newspapers (MGN) moraju vojvodi od Sussexa isplatiti 179.000 dolara odštete.

Princ Harry je sin princeze Diane i kralja Charlesa III
Gongora/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sud je presudio da je 15 članaka o princu Harryju napisano na temelju informacija koje nisu dobivene legalno. U to spada hakiranje telefona, kao i angažiranje privatnih detektiva. Sud je dobio 33 članka za razmatranje. Princ Harry opisao je svoju pobjedu protiv MGN-a kao ‘veliki dan za istinu, kao i odgovornost’, u izjavi koju je pročitao njegov odvjetnik David Sherborne ispred suda u Londonu. 

Princ Harry je sin princeze Diane i kralja Charlesa III
Profimedia 

Također, pozvao je na ‘slobodne i poštene medije’ u Velikoj Britaniji i šire, rekavši da ‘sve drugo truje izvor profesije o kojoj svi ovisimo’.

Pozdravljamo današnju presudu koja će nam dati potrebnu jasnoću da nastavimo dalje i iza sebe ostavimo stvari koje su se dogodile prije više godina’, rekao je glasnogovornik MGN-a i dodao da su se za greške u prošlosti ispričali, preuzeli potpunu odgovornost te platili odgovarajuću naknadu.