Suprug bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov Kitarović, pojavio se na svečanoj dodjeli nagrada za najbolje sportaše godine, koja se održala u Zagrebu. Ni ovaj put s njim nije bila njegova supruga, a sjedio je pored bivšeg ministra znanosti i obrazovanja, Dragana Primorca.

Dragan Primorac i Jakov Kitarović na svečanoj dodjeli nagrada za najbolje sportaše godine
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

Inače, Jakov je posljednjih mjeseci više puta snimljen bez Kolinde. Par je zadnji put snimljen zajedno u rujnu prošle godine na 73. memorijalu Borisa Hanžekovića na stadionu Mladost.

Kad je u pitanju njihova ljubavna priča, Jakov i Kolinda upoznali su se 1989. još u studentskim danima, a ona je jednom prilikom otkrila da se prvi susret dogodio na jednoj zabavi za Novu godinu.

Jakov Kitarović i Kolinda Grabar-Kitarović u braku su od 1996.
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Upoznala nas je zajednička prijateljica na jednoj novogodišnjoj zabavi. Imali smo mnogo tema za razgovor, oboje smo voljeli putovati, imali slične poglede na svijet i tako smo se složili’, ispričala je ona.

Vjenčali su se 1996. u Bakru u crkvi Svetog Andreja te imaju dvoje djece. Kći Katarina rodila se 2001., a sin Luka dvije godine kasnije.