Prema statistikama, svaki treći brak u Lijepoj Našoj završava razvodom. U nastavku otkrivamo koji poznati hrvatski političari su se razveli.

Davor Bernardić

Bivši predsjednik SDP-a i saborski zastupnik Socijaldemokrata, Davor Bernardić, iza sebe ima brak sa samozatajnom Irenom s kojom se vjenčao 2011.

Davor Bernardić i Irena Bernardić razveli su se 2019. godine
Jurica Galoic/PIXSELL 

Upoznali su se tijekom studiranja, a zajedno su proveli 17 godina. Političar je u listopadu 2019. službenim priopćenjem potvrdio da se razvodi nakon osam godina braka.

Davor Bernardić i Irena Bernardić razveli su se 2019. godine
Dalibor Urukalovic/PIXSELL 

Ovim putem želim obavijestiti medije da smo moja, sada već bivša, supruga Irena i ja odlučili krenuti svatko svojim putem te smo se razveli. Nakon zajednički provedenih godina ispunjenih ljubavlju i međusobnim razumijevanjem u život dalje krećemo kao dobri prijatelji. Zahvaljujemo medijima na razumijevanju što o ovoj temi više ne želimo govoriti. To je naša zajednička odluka i molimo da je poštujete’, poručio je tada.

Željko Kerum

Mnogi se sjećaju kad je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum 2009. šokirao domaću javnost i priznao da je već nekoliko godina u vezi s 24 godine mlađom Fani Horvat iako je tada još uvijek bio u braku s Ankicom Kerum.

Željko i Fani Kerum imaju troje djece
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

S Fani se krenuo viđati još 2004., a kad je u emisiji na TV Dalmaciji progovorio o njihovoj vezi, Fani je već bila trudna četiri mjeseca. Bio je to prvi put da je političar na televiziji priznao preljub.

'Ne želim povrijediti ni djecu, ni suprugu, ni rodbinu, ali moram to ovako kazati: napuštam suprugu. Pet godina sam u ljubavnoj vezi s mladom Fani Horvat s kojom očekujem i dijete', rekao je Kerum i svojim riječima šokirao sve prisutne i gledatelje.

Željko i Fani Kerum imaju troje djece
Ivo Cagalj/PIXSELL 

Kasnije se razveo od Ankice s kojom ima sina Joška i kćer Nevu. On i Fani vjenčali su se 2013. u Rimu i dobili troje djece.

Tomislav Karamarko

Tomislav Karamarko je od 2015. u braku s Anom Karamarko, a par je iste godine dobio kćer Katarinu. Bivši predsjednik HDZ-a iza sebe ima brak Enisom Muftić, od koje se razveo 2011. godine. U braku su dobili sina Martina i kćer Lanu.

Tomislav Karamarko je bivši predsjednik HDZ-a
Davor Javorovic/PIXSELL 

Nino Raspudić

Saborski zastupnik Nino Raspudić u braku je s kolegicom Marijom Selak Raspudić. Detalji njihovog vjenčanja nisu poznati, no zna da se da imaju dvoje djece. Njihovo prvo zajedničko dijete je kći Danica, a u srpnju 2022. dobili su sina Iliju. Također, Nino iz prvog braka ima kćer Floru.

Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić imaju dvoje djece
EMICA ELVEDJI/PIXSELL 

Političar je o razvodu od prve supruge progovorio 2020., kad je odgovorio Gordanu Jandrokoviću, koji je na Facebooku komentirao Raspudićevo gostovanje u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ te je napisao: ‘Nisam gledao. Bio sam kod kćeri na ručku. Naime, imam troje djece... s istom ženom’.

Meni je drago da mi nemaju što drugo prigovoriti. Ja se ne kandidiram za kanonizaciju nego za zastupnika. Slične kritike dolaze iz lijevog medijskog miljea. Tu se vidi jedna doza patrijarhalnog šovinizma. Otkud oni znaju da u slučaju moje rastave to nije bilo sporazumno? Ja mogu reći da to nije bilo ništa skandalozno, ja sam u dobrim odnosima s bivšom ženom i zajedno odgajamo dijete’, rekao je Raspudić za N1.