Zadarski gradonačelnik Branko Dukić našao se u fokusu javnosti nakon medijskih napisa da nije dozvolio koncertAleksandre Prijović u Zadru.

Branko Dukić je zadarski gradonačelnik
Sime Zelic/PIXSELL 

Tko je Branko Dukić?

Rođen je 27. ožujka 1966. u Zadru u kojem je i odrastao. Svoje srednjoškolsko obrazovanje počinje u klasičnoj gimnaziji, a nakon dvije godine školovanje nastavlja u medicinskoj školi čijim završetkom stječe zvanje fizioterapeuta, piše na službenoj stranici Grada Zadra. Medicinski fakultet završava u Rijeci 1992. te se kao doktor medicine vraća u Zadar gdje započinje staž u Općoj bolnici Zadar.

Branko Dukić je zadarski gradonačelnik
Facebook 

Nedugo nakon početka stažiranja, u rujnu 1992. odlazi u Domovinski rat te pristupa 134. gardijskoj brigadi koja se ubrzo transformira u TG 134. Osnivanjem 84. gardijske bojne u Zadru postaje njihov pripadnik kao profesionalni vojnik u svojstvu liječnika.

Do obnašanja dužnosti gradonačelnika radio je na mjestu pročelnika Odjela ginekologije i opstetricije u Općoj bolnici Zadar. Titulu specijalista ginekologije i opstetricije stekao je u Klinici za ginekologiju u KBC Rijeka 2001., a subspecijalist za ginekološku onkologiju postao je 2005.

Branko Dukić je zadarski gradonačelnik
Sime Zelic/PIXSELL 

U HDZ se kao član uključuje 2006., a aktivno počinje djelovati kroz rad u mjesnom odboru u Stanovima. Kao predsjednik mjesnog odbora izabran je 2007. i tu je dužnost obnašao do 2014. godine. Kao gradski vijećnik u Zadru djeluje od 2009., u dva mandata. Član je gradskog odbora HDZ-a od 2008., a 2016. postaje član predsjedništva gradskog odbora HDZ Zadar. Za gradonačelnika Zadra izabran je 2017. godine.

Privatni život

Dukić je oženjen i ima četvero djece. Godinama je u braku sa suprugom Brankicom koju je upoznao u vojsci 1995.

Supruga i ja bili smo igrom slučaja pripadnici iste postrojbe. Ona je radila u kadrovskoj službi 84. gardijske brigade kada smo se upoznali i zaljubili, a u braku smo od 1997. godine. Brankica se maksimalno i s puno strpljenja posvetila djeci što se pokazalo dragocjeno za našu obitelj, tim više što posao liječnika ne ostavlja onoliko vremena za obitelj koliko bih želio’, ispričao je jednom prilikom, pisao je Zadarski.hr.

Branko Dukić je zadarski gradonačelnik
Sime Zelic/PIXSELL 

Supružnici su dobili sina Bornu te kćeri Luciju, Nikolinu i Katarinu. Političar se u srpnju 2022. pohvalio proslavom 25. godišnjice braka.

I nakon četvrt stoljeća s istim osmjehom idemo zajedno kroz život. Bilo dobro ili ponekad malo manje dobro, uvijek smo tu jedno za drugo. Sve najbolje što imam, stvorili smo zajedno, a tek smo krenuli. Sretna nam 25. godišnjica braka Brankice moja!’, napisao je tad u opis njihovih zajedničkih fotografija.

Podsjetimo, Dukić se oglasio pisanom izjavom nakon medijskih napisa da je zabranio koncert Aleksandre Prijović u Zadru.

Živimo u slobodnom društvu gdje svatko sluša glazbu kakvu želi. Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u pojedinim medijima. Ne bavim se organizacijom koncerata i ne razumijem zašto se tolika fama digla oko toga. ŠC Višnjik ima svoju upravu i svoju poslovnu politiku koja samostalno odlučuje o programu i komercijalnim sadržajima, pa i onima koji se meni osobno ne sviđaju. Osobno, nisam ljubitelj te glazbe niti bih išao na takav koncert i to je sve što imam reći o tome’, poručio je za Zadarski.hr.