Saborska zastupnica Marijana Puljak oglasila se na Facebooku povodom Dana žena.

U svijetu gdje nam često govore što možemo, a što ne, posebno me motivira kad mi kažu "To se ne može" ili "Ne možeš jer si žena". Svaki put kada čujem te riječi, osjećam nevjerojatan poticaj da dokažem suprotno. Studirala sam “muški” fakultet, bavila se pretežno “muškim” poslom, a i sad u politici žene su rijetka zvjerka obično označene kao ambiciozne divljakuše. Još kad me pokušaju vrijeđati i nazivati big mamom, e onda im tek prkosim. Kao majka dviju predivnih kćeri, učim ih da mogu biti što god požele, upravo takvim izazovima usprkos. Zato poruka svim djevojkama i ženama: Neka vas nikada ne ograničavaju tuđa očekivanja ili stereotipi’, napisala je.

Kada vam kažu da nešto ne možete, posebno zato što ste žena, neka to bude vaša najveća motivacija da pokažete koliko su u krivu. 21. stoljeće je, a mi još uvijek marširamo. Nastavimo rušiti barijere, preispitivati norme i graditi svijet u kojem će naše kćeri biti ocjenjivane po svojim sposobnostima, a ne po svom spolu. Potaknimo i dječake da cijene djevojke i poštuju njihove izbore. Sretan vam svima Dan žena!’, dodala je.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Jadran Babić 

Političarka i njezin suprug, splitski gradonačelnik Ivica Puljak, u braku su od 1995. i imaju troje djece - sina Tomu i kćeri Emu te Ivu.

Fotografije Marijane i Ivice Puljka pogledajte u galeriji:

Jadran Babić, Facebook Marijana i Ivica Puljak