OVAKO IZGLEDAJU PUTINOVE KĆERI: Starija je doktorica, mlađa plesačica, a jedna je imala bizarno vjenčanje

Maria Vorontsova i Katerina Tikhonova su kćeri Vladimira Putina.

Profimedia

Ruski predsjednik Vladimir Putin (70) oduvijek je skrivao svoj privatni život od očiju javnosti pa mnogi ne znaju tko su njegove kćeri niti kako izgledaju. Političar je 2015. tijekom jedne od svojih maratonskih presica vješto izbjegao pitanje o njihovom identitetu.

One žive u Rusiji i studirale su samo u Rusiji, ponosan sam na njih. Tečno govore tri strana jezika. Nikada ne razgovaram o svojoj obitelji. Svaka osoba ima pravo na svoju sudbinu, dostojanstveno živjeti svoj život’, rekao je tad.

Profimedia 

Iako nije htio otkriti njihova imena, mediji su ipak ‘iskopali’ detalje o kćerima kontroverznog predsjednika. Prošle godine je jedan od krugova američkih sankcija bio usmjeren upravo prema njima: Mariji Vorontsovoj (37) i Katerini Tikhonovoj (36).

Vjerujemo da je Putin svoju imovinu sakrio uz pomoć članova obitelji i zato su one predmet sankcija’, rekao je jedan američki dužnosnik.

Profimedia 

Iako je vrlo malo službenih potvrda o Putinovu obiteljskom životu, BBC je složio portret njegovih kćeri na temelju dokumenata, medijskih izvješća i povremenih javnih priznanja. Vladimir Putin dobio ih je u braku s bivšom suprugom Lyudmilom, a evo tko su one.

Maria Vorontsova

Starija kći Maria Vorontsova rođena je 1985. godine. Studirala je biologiju na Sveučilištu u Sankt Peterburgu te medicinu na Moskovskom državnom sveučilištu.

Not supplied / WillWest News / Profimedia 

Vorontsova je akademik, specijalistica endokrinologije. Koautorica je knjige o zastoju u rastu djece, a njezino je ime na popisu znanstvenika Centra za istraživanje endokrinologije u Moskvi. Također, ona je i poduzetnica. Ruski BBC pronašao je podatke da je suvlasnica tvrtke koja planira izgraditi veliki medicinski centar.

east2west news / WillWest News / Profimedia 

Što se tiče njezinog privatnog života, udala se za nizozemskog poduzetnika Jorrita Joosta Faassena koji je nekoć radio u ruskom energetskom divu Gazpromu, no navodno su se rastali.

Ljudi koji su imali s njom kontakte od početka invazije na Ukrajinu rekli su da ona podržava svog oca te uz veliku dozu sumnje prati izvještavanje najpoznatijih svjetskih medija o ratu.

Katerina Tikhonova

Za razliku od svoje sestre, Katerina Tikhonova je bila više prisutna u javnosti i to ne samo zbog bavljenja rock 'n' roll plesom. Ona i njezin partner zauzeli su peto mjesto na međunarodnom natjecanju 2013. godine.

Nevar inc. / east2west news / WillWest News / Profimedia 

Iste godine udala se za Kirilla Shamalova, sina dugogodišnjeg prijatelja svog oca. Vjenčali su se u ekskluzivnom skijalištu blizu Sankt Peterburga. Zaposlenici angažirani na organizaciji vjenčanja ispričali su da je par stigao na sanjkama koje su vukla tri bijela psa.

Katerina Tikhonova aktivna je u akademskoj i poslovnoj zajednici. Nakratko se pojavila na ruskoj državnoj televiziji 2018. kako bi govorila o neurotehnologiji, a i na poslovnom forumu 2021. godine. Njezina povezanost s predsjednikom Putinom tad se nije spominjala.

Andrei Rublev's Museum / WillWest News / Profimedia 

Navodno nijedna od kćeri ne provodi mnogo vremena s Putinom. Jedna od njih podarila mu je unuke, no ne zna se koja niti koliko ih je. Ruski predsjednik spomenuo ih je u medijima 2017. godine.

Što se tiče mojih unuka, jedan je već u vrtiću. Molim vas da shvatite, ne želim da odrastaju kao neki prinčevi iz kraljevske obitelji. Želim da odrastu kao normalni ljudi’, rekao je tad Putin.