Camilla i njezin bivši suprug međusobno su se varali: To im nije predstavljalo problem, no braku je presudilo ovo

Kraljica Camilla i njezin bivši suprug Andrew Parker Bowles bili su u braku 22 godine.

RICHARD YOUNG / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od ljubavnice do kraljice – tako bi se najbolje mogla opisati biografija Camille Parker Bowles, supruge kralja Charlesa III. Već i ptice na granama znaju da je Charles s njom varao pokojnu princezuDianu i upravo je to razlog što je javnost ne voli. Njegova afera razorila je njegov, ali i njezin brak s umirovljenim časnikom Andrewom Parkerom Bowlesom.

Profimedia 

Naime, Camilla i Charles upoznali su se 1970. na polo utakmici u kraljevskom parku Windsor Great Park, ali nisu se tada zaljubili. Zapravo je ona iskoristila princa, kako je otkrila biografkinja Penny Junor, kako bi Andrewa učinila ljubomornim.

Profimedia 

On je volio flertovati i zabavljati se s drugim djevojkama među kojima su neke bile njezine prijateljice. Nije se htio skrasiti s njom.

'Kad su ju upoznali s princem i on je mislio da je prilično posebna, odlučila je naučiti lekciju Andrewa koji je mutio s princezom Anne. Zbog toga je imala kratku romansu s Charlesom', otkrila je Junor.

Profimedia 

Zavedeni Charles se zaljubio u Camillu, no ona je uskoro prekinula s njim. Razlog za raskid je bio Andrew koji je prekinuo s princezom Anne, a Camilla mu je odmah pružila novu priliku. Vjenčali su se 4. srpnja 1973. i među uzvanicima su bile princeza Anne i njezina majka, pokojna kraljica Elizabeta II.

Profimedia 

Supružnici su dobili kćer Lauru i sina Toma, a nijedno se nije trudilo držati zavjeta o vjernosti u tom braku. Još je zanimljivije da su znali za međusobne afere i to im nije predstavljalo nikakav problem niti su pomišljali na razvod.

No krah braka je uzrokovalo to što je Camillina romansa s Carlesom procurila u javnost. Andrew, koji je imao aferu s Rosemary Pitman, tad je odlučio zatražiti razvod koji je postao služben 1995. godine. Par je tako okončao 22-godišnji brak.

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia 

Andrew se godinu dana kasnije oženio svojom ljubavnicom Rosemary koja je preminula od raka 2010. i Camilla se pojavila na njezinom posljednjem ispraćaju. Pružila mu je podršku i pokazala da si ništa međusobno ne zamjeraju.