'ZAVRŠIMO S NJOM PRIJE NEGO BUDE PREKASNO': Marilyn Monroe je Kennedyja osvojila na prvi pogled, a ovako su prekinuli

John F. Kennedy imao je brojne ljubavnice, od kojih je najpoznatija Marilyn Monroe.

fine-art-images / akg-images / Profimedia

Iako je bio u braku sa suprugom Jacqueline, nije tajna da je američki predsjednik John F. Kennedy imao brojne ljubavnice, od kojih je najpoznatija glumica Marilyn Monroe.

- / Ferrari / Profimedia 

Ljubavna priča Johna F. Kennedyja i Marilyn Monroe

U veljači 1962. glumac Peter Lawford i njegova supruga Pat pozvali su Marilyn Monroe u New York na večeru koja je održana u predsjednikovu čast. Jack je volio slavne osobe, a posebno lijepe plavokose glumice, premda nikada ne bi odbacio ni brinetu ili crvenokosu.

World History Archive / World history archive / Profimedia 

Večera je bila zakazana u 20 sati, a Marilyn je u 21 sat još sjedila ispred ogledala i šminkala se. Iako je gotovo uvijek kasnila, posebno je bila sretna što je ostavila predsjednika SAD-a da je čeka. Nakon više od sat vremena zakašnjenja stigla je na odredište.

'Predsjednik se okrenuo i mogli ste vidjeti da ga je odmah privukla. 'Napokon! Stigla si!', rekao je oduševljeno. 'Ovdje ima ljudi koji te žele upoznati', prepričala je susret glumica Arlene Dahl.

TopFoto / Topfoto / Profimedia 

JFK ju je primio za ruku i otpratio do stola. Prije nego što je otišla, tražio je njezin telefonski broj. Nazvao ju je odmah idući dan i predložio da mu se pridruži u Palm Springsu. Ona se uistinu zagrijala za predsjednika, ali njemu je predstavljala samo još jedan trofej.

'Jack je s njom završio nakon Palm Springsa. Priznao mi je da joj je rekao: 'Nisi materijal za prvu damu'. Nakon toga vidio ju je još samo jednom, kad je neočekivano došla u Washington. Često ga je zvala. Željela ga je vidjeti. Svi su to znali', rekao je jedan tajni agent.

SNAP / Entertainment Pictures / Profimedia 

Jack je odbijao njezine pozive, a Jackie je znala sve.

'Naviknula se na Jackovu indiskreciju, ali ovo joj je smetalo. Prema onome što je čula i čitala, znala je da je Marilyn problematična žena. Nije bila toliko ljutita, koliko joj se sve gadilo', rekao je senator i Kennedyjev prijatelj George Smathers.

Minneapolis Star Tribune / Zuma Press / Profimedia 

Nekoliko mjeseci poslije Jackie je zaprijetila razvodom nakon što je u svibnju 1962. Marilyn zavodljivo pjesmom predsjedniku poželjela sretan rođendan.

'Jack je u to vrijeme bio gotov s Marilyn. Imao je drugu djevojku, Mary Meyer', rekao je Smathers.

Profimedia 

I Mary Pinchot Meyer bila je dio elite i u godinu dana 30-ak puta posjetila je Bijelu kuću. Misteriozno je ubijena 1964., a dnevnik u kojem je opisana njihova afera završio je u rukama CIA-je.

'Ako joj je ova problem, s obzirom na to da je trpjela ostale, mogu i bez nje. Nema problema. Završimo s Marilyn prije nego što bude prekasno', navodno je rekao predsjednik.

World History Archive / World history archive / Profimedia 

'Nazvao sam poznanika, Marilynina prijatelja i rekao mu: 'Moraš joj staviti brnjicu na usta i spriječiti je da toliko priča što se događa s Jackom', prisjetio se George.

fine-art-images / akg-images / Profimedia 

Jack joj nikada nije rekao da je gotovo, nego je poslao brata Bobbyja da joj kaže kako više ne smije zvati Bijelu kuću. Marilyn je ubrzo pronađena mrtva u svome domu, a ni danas nije jasno je li se uistinu predozirala tabletama ili su Kennedyjevi kumovali njezinoj smrti.