TRAGEDIJE DOMAĆIH MOĆNIKA: Njima su ubili kćer usred bijela dana, a on je proživio dva gubitka

U nastavku Vam otkrivamo tko je od hrvatskih političara, poduzetnika i odvjetnika ostao bez djeteta ili ljubavnog partnera.

Privatni album/Igor Kralj/PIXSELL/Story arhiva

Gubitak člana obitelji ili ljubavnog partnera nikad nije lagan. Toga su svjesni i neki domaći političari, kao i poduzetnici te odvjetnici koji su ostali bez bliske osobe. U nastavku Vam otkrivamo tko su oni.

Marin Miletić

Saborski zastupnik Marin Miletić je prije godinu i pol dana ostao bez supruge Danijele koja je preminula nakon duge i teške bolesti. Njezine je posljednje trenutke opisao u objavi u kojoj je 4. rujna 2021. obavijestio prijatelje i pratitelje da je preminula.


Sve je teže disala. Hropci u plućima. Plačemo svi, ali ne očajavamo. Mi smo kršćani. Vjerujemo u život vječni. U ruke sam joj stavio križ svetog Benedikta, Barbara Fujina ga poslala. U jednom trenutku kaže moj brat: pusti je brate, pusti ju Tati. Poljubim ju u obraz, zagrlim ju i kažem: puštam te Onome koji te je stvorio i koji te je meni darovao. I druge sekunde Danijela kratko uzdahne i ispusti besmrtnu dušu našem nebeskom Ocu. Nevjerojatno. Hvala Ti Bože na mojoj Danijeli. Hvala Ti na životu moje žene, ljubavi moje, srcu srca moga. Hvala ti na majci djece moje. Hvala ti na svemu što smo proživjeli. Hvala Ti Isuse što me učinila boljim čovjekom i kršćaninom’, napisao je tada među ostalim.

Robert Gašpert 

Osam mjeseci nakon Danijeline smrti, domaće medije preplavile su njegove fotografije sa sadašnjom partnericom, glumicom Kristinom Krepelom.

Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas Hodak

Zvonimir Hodak jedan je od naših najpoznatijih odvjetnika. On je već više od 40 godina u braku s još jednom poznatom odvjetnicom, Ljerkom Mintas Hodak. Najveći gubitak doživjeli su 6. listopada 2008. godine kad je njihova kći jedinica Ivana Hodak ubijena ispred kućnog praga u ulici Pavla Hatza u Zagrebu, i to usred bijela dana. Imala je samo 27 godina.

IGOR KRALJ/PIXSELL 

'Dan kad sam je zauvijek izgubila najgori je i najteži dan mog života. A počeo je sasvim normalno. Išla sam uplatiti kumstva za djecu iz Afrike. Baš kad sam se vratila kući, to se desilo. Bila sam toliko šokirana da se prvo vrijeme uopće nisam mogla priviknuti na činjenicu da joj se to dogodilo, da je više nema. Ali kad sam je mrtvu držala na rukama, kao da mi se ukazala slika Majke Božje kako ispod križa na rukama drži Isusa. Prošaptala sam joj: ‘Majko, evo predajem ti je, nadam se da ćeš je ti nadalje čuvati umjesto mene’, ispričala je Ljerka za 24sata.

Vladimir Šeks

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks nije imao lak život te se suočio s brojnim tragedijama i gubicima. Prva velika tragedija koja je pogodila Vladimira Šeksa dogodila se u veljači 2005. kad je u indijskoj pokrajini Goi poginuo njegov sin Domagoj. Iako su indijske vlasti tvrdile da se radi o nesretnom slučaju, Večernji list je te godine izvijestio da je pokojni mladić ubijen.

Vladimir Šeks je prilikom gostovanja u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' rekao kako 'postoje snažni dokazi da je Domagoj ubijen, ustvrdivši da su indijska policija, Interpol i druge policije koje su sudjelovale u istrazi odustale od teze o nesretnom slučaju'.

STORY ARHIVA 

Nažalost, to nije jedina tragedija u obitelji bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora. Njegova prva supruga Marija Šeks u siječnju 2012. godine bila je teško ozlijeđena kada je na nju naletio vlak te je bila u životnoj opasnosti. Nesretna žena je prelazila prugu na tzv. 'divljem' prijelazu koji spaja Vukovarsku ulicu i Sjenjak, gdje je tada stanovala, kada je na nju naletio putnički vlak.

Gospođi Mariji u pomoć su odmah priskočili putnici iz vlaka i strojovođa te je odmah prevezena u Klinički bolnički centar Osijek. Tada joj je slomljeno sedam rebara, napuknuo joj je kralježak, a dobila je i udarac u glavu. Marija i Vladimir Šeks razveli su se 2001. godine.

STORY ARHIVA 

Dvije godine nakon razvoda od Marije, Vladimir Šeks oženio je Anicu Ressler. Ona je preminula 2018. godine nakon borbe s teškom bolešću.

Josip Radeljak Dikan

Ovaj poduzetnik više puta se našao u fokusu javnosti i medija zbog svog ljubavnog života. Tragediju je doživio 15. kolovoza 2000. kad je u prometnoj nesreći na Braču poginula njegova supruga, glumica Ena Begović s kojom je dobio kćer Lanu.

YouTube/screenshot 

Tog dana održavao se blagdan Velike Gospe te se Ena zajedno sa suprugom, njegovim sinom iz prvog braka Leom Radeljakom, svojom majkom Terezom i kćeri Lanom terencem marke Grand Cherokee uputila u posjet prijatelju Stipici Kalogjeri.

Story 

Terenac je završio u provaliji, a ozljede koje je Ena zadobila bile su preteške i ubrzo je preminula. Njezina majka zadobila je višestruke ozljede ruke i ramena, a malena Lana je kratko vrijeme također zadržana u bolnici. Prijatelji glumice koja je preminula u 41. godini govorili su kako se oduvijek bojala vožnje automobilom.