Nije tajna da princ Harry već dugo vremena nije u najboljim odnosima s članovima kraljevske obitelji. Sad je procurila informacija da je on pod pritiskom supruge Meghan Markle da se pomiri s obitelji, no iz komercijalnih razloga, tvrdi kraljevski stručnjak.

Kralj Charles III. i njegovi sinovi, princ William i princ Harry
Zak Hussein / Splash / Profimedia 

Otkako su se preselili u Sjedinjene Američke Države, supružnici su se otuđili od kraljevske obitelji, ali nastavili su koristiti svoje kraljevske titule za svoj dobrotvorni rad i za svoje pothvate kojima zarađuju novac.

Princ Harry i Meghan Markle u braku su od 2018.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

'Harry je pod pritiskom da održi nekakav odnos sa svojom obitelji, makar samo radi zarade. Harry još uvijek ima nejasne nade da će mu biti oprošteno i da će mu negdje biti ponuđena manja uloga', otkrio je kraljevski stručnjak Tom Quinn za The Mirror.

Princ Harry i Meghan Markle u braku su od 2018.
Bryan Bedder / Getty images / Profimedia 

Također, usporedio je odbjegli kraljevski par s Edwardom VIII i Wallis Simpson, čija je namjera da se vjenčaju izazvala ustavnu krizu koja je prisilila kralja na abdikaciju.

'Nakon što su se vjenčali u Francuskoj, živjeli su u prekrasnoj kući, ali su bili očajnički nesretni', rekao je Quinn i dodao: 'Čak je i Edward VIII nakon abdikacije dobio nekoliko manjih uloga. I Harry će toga biti svjestan'.

Princ William i princ Harry nisu u najboljim odnosima
Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Očekuje se da će vojvoda od Sussexa posjetiti Veliku Britaniju u svibnju i tijekom svog putovanja potrudit će se vidjeti Williama.

'Princ Harry učinit će sve što može da pridobije svog brata, princa Williama, na svom putovanju u Englesku, ali zna da za to treba vremena. Učinit će sve što može da svom bratu da do znanja da je uz njega i da popravi taj odnos. Zna da neće biti lako. Ne želi ništa više, nego da se vrate na svoj stari odnos. On zna da će trebati vremena i Harry je spreman baciti se na posao jer je odlučan vratiti svoju obitelj i pokazati joj podršku', rekao je izvor za The Mirror.