Sandra Benčić jedna je od najpoznatijih hrvatskih političarki. U nastavku otkrivamo detalje iz njezinog privatnog života.

Sandra Benčić je poznata hrvatska političarka
Robert Gašpert 

Privatni život Sandre Benčić

Njezin suprug je Miroslav Petrović, a Benčić je ranije u intervjuu za Story otkrila kako su se upoznali.

Naše upoznavanje je smiješna priča koje se rado sjetimo. Naime, kada me vidio prvi put u životu, izgledala sam kao izvanzemaljac jer sam bila kod frizerke s folijama na glavi za pramenove. Nije neki prizor, ali eto, bilo mu je simpatično. On je došao s našom zajedničkom prijateljicom s kojom je pripremao projekte za EU fondove da im nešto pomognem, a jedino slobodno vrijeme koje sam imala bilo je tih 45 minuta dok sam bila kod frizerke s bojom na glavi. Uglavnom, nakon tog susreta vidio me i u boljim izdanjima. No koliko god me impresionirao na tom prvom susretu, zbog mladolikog izgleda mislila sam da je klinac u ranim dvadesetima. Tek kad sam doznala da nije, da smo gotovo generacija, otpustila sam kočnice i vrlo smo brzo shvatili da je to – to’, ispričala je.

Sandra Benčić je poznata hrvatska političarka
Neva Zganec/PIXSELL 

A evo što je rekla je li je muž dugo osvajao.

‘Nije dugo jer je na neki način od samog početka bilo jasno da je to ono pravo. Nekako to osjetite kad upoznate pravu osobu. Nakon što smo prohodali, brzo smo počeli živjeti zajedno jer nije bilo nikakve sumnje da je to ono što želimo. Miro me usrećuje na isti način i danas te zaista ne bih mogla raditi ni pola onoga što radim da mi on nije apsolutna podrška. Kad kažem podrška, ne mislim na to da me tapša po ramenu i kaže: ‘Ajde, ajde’, nego je zaista preuzeo mnoge aspekte brige o kućanstvu kako bi stvari funkcionirale i kod kuće i na poslu. Uz to, njegovo mišljenje i stavovi su mi neizmjerno važni kada se suočavam sa životnim ili poslovnim dilemama’, poručila je.

Sandra Benčić je poznata hrvatska političarka
Patrik Macek/PIXSELL 

Zanimalo nas je imaju li njih dvoje zajedničke interese i hobije.

‘Oboje nas najviše opuštaju zajednička druženja, bilo da smo samo nas dvoje, bilo s prijateljima, oboje volimo nogomet (i igrati i gledati), kao i sličnu glazbu. Neke stvari ipak radimo odvojeno, recimo na koncerte uvijek idem s prijateljicom i vjenčanom kumom jer Miro nije baš od toga, no svaki slobodan vikend i godišnje odmore provodimo, naravno, s djecom. Putovanja su nam sada rijetkost jer su klinci još mali pa se to većinom svodi na odlazak kod nas na more, kratke odlaske kod mojih u Zagorje, a zimi idemo kod Mirinih roditelja u Njemačku gdje zajedno provodimo Božić i Novu godinu’, otkrila je.

Sandra Benčić je poznata hrvatska političarka
Neva Zganec/PIXSELL 

Supružnici imaju dvojicu sinova. Stariji sin Grga ide u treći razred osnovne škole, dok mlađi sin Jura ide u drugi razred. 

'Ponekad slušaju, ponekad ne, kao i sva djeca. Ali generalno moram reći da sam zbilja sretna jer nisu toliko na ekranima, igricama i to. Vole društvene igre, vole kartaške igre, šah, nogomet, puno su vani. Živimo u kvartu gdje klinci 'kupe' jedni druge po kućama i igraju se kao nekad vani. Tako da zasad sam sretna', ispričala nam je političarka prošle godine na jednom eventu.

Sandra Benčić je poznata hrvatska političarka
Robert Gašpert 

U školi su, kaže, odlični.

'Ja ih ne gnjavim, nisam onaj roditelj koji je nabrijan na 'pet nula', bitno mi je da vidim da se trude. Ako se trude i ako cijene znanje, to mi je jedino važno, a ocjene kako god', zaključila je.