Stephen Nikola Bartulica opet je u fokusu javnosti s ozbirom na to da je izabran u Europski parlament nakon što je Domovinski pokret osvojio jedan mandat. U stožer svoje stranke dovezao se, a potom i odvezao - u Ferrariju.

Stephen Nikola Bartulica je poznati hrvatski političar
MARKO PRPIC/PIXSELL 

Stojim večeras pred vama u duhu zahvalnosti, prije svega dragom Bogu kojem dugujem sve. Snaga koja je ostala u meni je tu zbog njega. On je izvor i nosio me cijelo ovo vrijeme koje nije bilo nimalo lagano. Htio bi se zahvaliti svojoj obitelji, ženi i djeci koji su cijelo vrijeme bili uz mene, primili ožiljke, ali su čvrsto na nogama kao i ja večeras… Sve što imam stekao sam na pošten i častan način. Nemam se za što ispričavati’, rekao je među ostalim u svom sinoćnjem govoru.

Tko je supruga Stephena Nikole Bartulice?

Poznato je da je Bartulica oženjen, a njegova samozatajna supruga zove se Željka Bartulica. Nije poznato čime se ona bavi, no zna se kako izgleda. Naime, političar je u srpnju 2020. objavio njihovu zajedničku fotografiju, nakon što su izašli na izbore.

'Obavili građansku dužnost!', napisao je tad.

Supružnici imaju trojicu sinova, od kojih je najstariji student u Njemačkoj, a mlađi sinovi imaju 7 i 13 godina te pohađaju školu u Zagrebu. Njih je Bartulica spomenuo nedavno, kad je na Facebooku napisao kako je izložen ‘medijskom zlostavljanju’. Naime, požalio se na ponašanje novinara Andreja Dimitrijevića, opisavši događaj koji se zbio to jutro.

Jutros, u 8:00 sati dok sam izlazio iz kuće kako bih sinove od 7 i 13 godina odvezao u školu, ovaj muškarac, Andrej Dimitrijević iz Faktografa, nas je fotografirao! Došao je do auta u kojem su sjedila moja djeca! I rekao mi da ovaj auto nisam prijavio u imovinskoj kartici. Radi se o iznajmljenom autu koje koristim tijekom kampanje. Ovo medijsko zlostavljanje ću izdržati, ali neću dozvoliti da se zaštrašuje moju obitelj! Prijavit ću ovaj incident pravobraniteljici za zaštitu prava djece. Neka ljudi vide čime se služe ovako beskrupulozni tipovi. Neće ići!’, napisao je.

Dimitrijević je odgovorio kako je na temelju upita čitatelja provjeravao vozi li Bartulica automobil koji nije prijavljen u njegovoj imovinskoj kartici.

Tu informaciju sam išao provjeriti na licu mjesta. Tamo sam, na javnoj površini na kojoj je bio parkiran automobil, zatekao gospodina Bartulicu kako ulazi u njega te sam ga fotografirao’, rekao je za Index.

Tvrdi kako je prišao Bartulici i predstavio mu se, sukladno Etičkom kodeksu te ga upitao zašto vozi automobil koji nije upisan u imovinskoj kartici.

Bartulica je odgovorio da se radi o rent-a-car autu za potrebe kampanje. Nakon toga sam mu zahvalio i otišao. Kada sam fotografirao auto, u njemu nije bilo djece’, poručio je.

Stephen Nikola Bartulica je poznati hrvatski političar
DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL 

Dodao je kako ima dokaz za to.

Gospodin Bartulica bi, umjesto da manipulira i napada novinare koji na javnoj površini rade svoj posao, trebao javnosti radije objasniti zašto skriva podatke o imovini te kako on i njegova obitelj preživljavaju s 30 eura mjesečno’, kazao je.

Podsjetimo, Index istrage objavile su da Bartulica na dva kredita mjesečno troši 3562 eura, dok prema imovinskoj kartici on i njegova supruga imaju mjesečne prihode od oko 3600 eura. To znači da, kad poplaćaju kredite, njemu i ženi ostane oko 38 eura za mjesec. Političar se oglasio putem odvjetnice i poručio da svakodnevne životne troškove podmiruje sredstvima koje mu je darovala njegova majka.