Princ Harry je u memoarima 'Rezerva' otkrio mnoge detalje iz djetinjstva, a među njima je i prvi susret njega i brata Williama s Camillom Parker Bowles.

Kraljica Camilla ima dvoje djece
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Njihov otac Charles odlučio je da bi njegov stariji sin William prvi trebao sam upoznati Camillu.

'Jednom je naišao na Drugu Ženu u Buckinghamskoj palači, no sada je doveden s Etona na privatni sastanak velikih uloga. Mislim da se dogodilo u Highgroveu. Vjerujem uz čaj. Prošlo je dobro, kako sam saznao kasnije od Willyja. Samo mi je otkrio da se Camilla potrudila, što je cijenio i to je jedino što je želio reći', ispričao je Harry.

Princ William i princ Harry su sinovi kralja Charlesa III. i pokojne princeze Diane
Tolga AKMEN / AFP / Profimedia 

Nakon toga je došao na red njegov sastanak s budućom pomajkom.

'Rekao sam si: 'Nije to velika stvar. Baš poput injekcije. Zatvoriš oči i gotovo je prije nego shvatiš', istaknuo je princ.

Princ Harry je sin princeze Diane i kralja Charlesa III.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Otkrio je da mu je sjećanje na njihov prvi susret mutno, ali da zna da je Camilla bila mirna ili joj je bilo dosadno baš kao i njemu.

'Nijedno od nas se nije uzrujavalo zbog mišljenja onog drugog. Ona nije bila moja majka, a ja nisam bio njezina najveća prepreka. Nisam bio budući kralj. Naš susret je bio tek formalnost', objasnio je.

Kralj Charles III. i njegov sin princ Harry
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Priznao je da se ne sjeća o čemu su razgovarali, no misli da je bila riječ o konjima koje je ona voljela, a on je znao jahati. Pitao se hoće li tijekom susreta biti zla prema njemu kao maćehe iz knjiga, ali to se nije dogodilo. Zbog toga je bio zahvalan baš kao i njegov brat.

Princ William i princ Harry nisu u najboljim odnosima
Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Charles je Harryja i Williama nakon susreta s Camillom pitao što misle o njoj, a njima je bilo važno da je on sretan.

'Znali smo da je imala značajnu ulogu u uništenju braka naših roditelja, da je kriva za nestanak naše majke, no bila je kao i svi drugi zaglavljena u nizu događaja. Nismo je krivili i bili smo spremni oprostiti joj ako tata bude sretan', otkrio je princ.

Kralj Charles III. i njegovi sinovi, princ William i princ Harry
Zak Hussein / Splash / Profimedia 

Objasnio je da su obećali ocu da će poželjeti Camilli dobrodošlicu u obitelj, no zauzvrat su tražili da im obeća da je neće oženiti.

'Ne moraš se opet oženiti, molili smo ga. Vjenčanje bi uzrokovalo kontroverzu. Privuklo bi medije. Zbog vjenčanja bi cijela država, cijeli svijet pričali o mami, uspoređivali mamu i Camillu. Nitko to nije htio, a najmanje Camilla', istaknuo je Harry.

Kralj Charles, kraljica Camilla i princ Harry su članovi kraljevske obitelji
JAMES VELLACOTT / AFP / Profimedia 

'Samo je nemoj oženiti. Samo budite zajedno, tata', rekli su Charlesu.

On nije odgovorio na njihove molbe, no zato je to ubrzo učinila Camilla.

'Nedugo nakon naših susreta počela je igrati dugu igru, kampanju usmjerenu na brak i na kraju i krunu. S očevim blagoslovom, pretpostavljali smo', napisao je Harry.