Kći predsjednika Kameruna Paula Biya, Brenda Biya, na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj ljubi brazilsku manekenku Layyonsu Valencu.

Luda sam za tobom i želim da cijeli svijet to zna’, napisala je.

Iako u objavi nije eksplicitno navela svoju seksualnu orijentaciju, podijelila je članak objavljen u francuskom Le Mondeu u kojemu se navodi da je ‘izašla iz ormara’ te je podijelila i poruke podrške koje je u međuvremenu dobila.

No brojni Kamerunci pisali su joj homofobne komentare, a ona se sljedećeg dana obrušila na njih i objavila fotografiju iz Ženeve u Švicarskoj, uz koju je napisala: ‘Zašto ste tako tvrdoglavi?’.

Inače, homoseksualnost je u Kamerunu ilegalna, a osobama koje su u istospolnim odnosima ili vezama prijeti kazna i do pet godina zatvora. No, s obzirom na to da predsjednikova kći ne živi u Kamerunu, ne prijeti joj kazna

27-godišnja Brenda je po zanimanju glazbenica, poznatija pod umjetničkim imenom King Nasty. Njezin otac Paul Baya (91) postao je predsjednik Kameruna prije 42 godine, što ga čini jednim od čelnika države s najduljim stažem u Africi, piše Daily Mail.