Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un još jednom je zgrozio javnost. Naime, izjavio je da bi njegova država trebala biti spremna izvesti nuklearne napade u bilo kojem trenutku kako bi odvratila rat, optužujući SAD i Južnu Koreju za širenje zajedničkih vojnih vježbi koje uključuju američka nuklearna sredstva, objavila je novinska agencija KCNA.

Kim Jong-un je sjevernokorejski vođa
Profimedia 

Kim je to izjavio nakon što je Sjeverna Koreja, kako navodi državna agencija KCNA, provela nuklearne taktičke vježbe s ciljem slanja snažnog upozorenja protiv saveznika. U vježbama je balistički projektil preletio 800 km prije nego što je pogodio metu na visini od 800 m, prema scenariju taktičkog nuklearnog napada.

Provođenje nuklearnih taktičkih vježbi koje je promatrao Kim Jong-un u pratnji svoje kćeri
Profimedia 

Ono što je bizarno u cijeloj priči je činjenica da je provođenje nuklearnih vježbi Kim Jong-un promatrao u pratnji svoje kćeri Ju-ae koju nemamo priliku često vidjeti u javnosti.

Kim Jong-un s kćeri Ju-ae
Profimedia 

Djevojčica je ponosno stajala uz oca te gledala ispaljivanje balističkog projektila.

Kim Jong-un s kćeri Ju-ae
Profimedia 

Inače, čelnik Sjeverne Koreje nedavno je poveo kćer i suprugu Ri Sol-ju na raskošnu vojnu paradu koja ima za cilj pohvaliti se nuklearnom moći režima.

Kim Jong-un je vođa Sjeverne Koreje
Profimedia 

Vođa je salutirao vojsci zajedno s generalima, a njegova kći i supruga uzbuđeno su aplaudirale spektaklu.

Supruga i kći Kim Jong-una
Profimedia 

Iako je Ri Sol-ju javnosti predstavljena tek 2012., vjeruje se da se par vjenčao još 2009. godine. Pretpostavlja se da su prvo dijete dobili 2010. i da se radi o dječaku.

Kim Jong-un i Ri Sol-ju navodno imaju troje djece
Profimedia 

Dennis Rodman je nakon svog posjeta Sjevernoj Koreji 2013. otkrio da je par dobio i drugo dijete, kćerkicu koju su nazvali Ju-ae. Godine 2017. navodno su dobili treće dijete čiji spol još nije otkriven.