Bivši britanski premijer Boris Johnson (58), koji je dao ostavku u srpnju prošle godine, snimljen je u nesvakidašnjem izdanju. Kamere su ga ‘ulovile’ dok je trčao Londonom, a tom prigodom nosio je kratke hlače, dugu majicu i tenisice te je imao zimsku kapu. Bio je odlično raspoložen i čini se kako mu svijet politike nimalo ne nedostaje.

Boris Johnson je bivši britanski premijer
Profimedia 

Javnosti i medijima je oduvijek bio zanimljiv njegov ljubavni život koji je obilježen brojnim aferama. Iako se danas Boris i njegova 24 godine mlađa supruga Carrie čine sretniji no ikad prije, i njihova je veza bila poprilično burna pa je tako jednom prilikom uslijed jedne od njihovih brojnih svađa u njihovom prijašnjem domu morala čak intervenirati i policija.

Boris i Carrie Johnson u braku su od 2021.
Profimedia 

Njegova veza s Carrie bila je razlog za razvod braka od Marine Wheeler s kojom je bio u braku 25 godina, a Carrie koju je zaprosio tijekom romantičnog putovanja na karipski otok Mustique za Božić 2019., nekoliko se dana poslije na Instagramu pohvalila zarukama i objavila da je u petom mjesecu trudnoće.

Boris i Carrie Johnson u braku su od 2021.
Profimedia 

U braku s Carrie, koji je Borisu treći po redu, dobio je dvoje djece, četvero ih ima s bivšom suprugom Marinom, a dijete je dobio i tijekom afere s umjetničkom savjetnicom Helen Macintyre za koju se i danas špekulira da je majka još jednog njegovog nepriznatog djeteta.

Helen Macintyre imala je aferu s Borisom Johnsonom
Profimedia 

Njegova je veza s danas bivšom suprugom Marinom Wheeler bila razlog zašto se razveo od svoje prve supruge - Allegre Mostyn-Owen s kojom je bio još od oksfordskih studentskih dana. Iako je svojevremeno redovito odbacivao tvrdnje da je vara, brak je došao kraju nakon šest godina upravo zbog afere s Marinom koju je oženio svega 12 dana nakon razvoda.

Boris Johnson i Marina Wheeler bili su u braku
Profimedia 

Marina je s Borisom izdržala dugih 25 godina, no samo zato što je redovito prelazila preko njegovih brojnih afera. 2003. tako je otkrivena njegova afera s novinarkom i autoricom knjiga o poznatima Petronellom Wyatt koja je tvrdila kako je dvaput bila trudna s njim, a dvije godine kasnije doznalo se za njegovu vezu s novinarkom Annom Fazackerley.

Boris Johnson i Marina Wheeler bili su u braku
Profimedia 

Kad je snimljen kako izlazi iz njezinog stana, supruga ga je izbacila iz kuće, no pomirili su se nedugo nakon toga. Ipak, primirje nije dugo trajalo jer se već iduće godine doznalo da Helen Macintyre nosi njegovo dijete, a nakon čega je ponovno ostao bez krova nad glavom.

Boris Johnson je bivši britanski premijer
Profimedia 

Uz sve spomenute ljubavnice, godinama je suprugu varao i s američkom poduzetnicom Jennifer Arcuri koju je upoznao kad je bio gradonačelnik Londona i koja je, zahvaljujući njegovom angažmanu, uprihodila značajan iznos državnih poticaja.