Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi (86), koji je prije mjesec dana hospitaliziran, tijekom vikenda se prvi put obratio svojim pristašama, i to video porukom iz bolničke sobe.

'Evo me, tu sam za vas, prvi put u mjesec dana sam odjenuo košulju i sako', rekao je u unaprijed snimljenom govoru koji je pušten sudionicima kongresa njegove desničarske stranke Forza Italia.

Na snimci je elegantno odjeven i sjedi za stolom sa stranačkim transparentom i talijanskom zastavom iza sebe. U videoporuci zahvaljuje svojim simpatizerima na potpori te kaže da mu je ona ‘više od ičega pomogla da preboli vrlo opasnu upalu pluća’.

Silvio Berlusconi i Marta Fascina imali su 'simbolično' vjenčanje
Profimedia 

Inače, Berlusconi je početkom travnja primljen u bolnicu San Raffaele u Milanu zbog infekcije pluća, nakon čega su liječnici prvo posumnjali na leukemiju. Njegovi liječnici u srijedu su rekli da je njegovo stanje stabilno, no nisu otkrili kada bi mogao biti pušten iz bolnice.

Silvio Berlusconi je bivši talijanski premijer
Profimedia 

Podsjetimo, kontroverzni milijarder dao je ostavku na mjesto premijera 2011. kad se Italija približila dužničkoj krizi grčkog stila i tad se suočio s brojnim skandalima, uključujući zloglasne 'bunga bunga' zabave.

U ožujku prošle godine imao je 'simbolično' vjenčanje s 53 godine mlađom političarkom Martom Fascinom (33). Ceremoniju su održali u vili Gernetto u gradu Lesmu, a s njima je slavilo 60-ak gostiju.

Silvio Berlusconi i Marta Fascina imali su 'simbolično' vjenčanje
Profimedia 

Kako su objasnili talijanski mediji, Silvio i Marta imali su sve što prava svadba zahtijeva poput torte i uzvanika, no nedostajao je službeni vjenčani certifikat. Simbolično vjenčanje simbolizira obećanje ljubavi, ali bez pravne moći.