Marija Čačić, supruga Radimira Čačića, godinama ga prati u stopu te mu je najveća podrška, a to je pokazala i u najteže vrijeme za njihovu obitelj, u periodu dok je njen suprug bio u zatvoru.

Ako se prisjetimo, 2014. godine je Radimir pušten iz kaznionice u Valturi kod Varaždina,deset mjeseci prije isteka kazne, a bio je osuđen zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je život izgubilo dvoje ljudi.

Njegova supruga ga je često posjećivala u zatvoru.

O gospođi Čačić koja je po struci arhitekt malo se toga zna. Gotovo uvijek nosi tamnu kratku kosu, hladnog izraza lica te se može reći da je samozatajna žena iz sjene. Vrlo rijetko se pojavljivala s mužem u javnosti, a na tome je upravo ona inzistirala.

Marija i Radimir Čačić nemaju djece
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL 

Tajni dogovor

Ovaj bračni par je pravi primjer toga da se suprotnosti privlače. Ona tiha, mirna i povučena, a on potpuna suprotnost od toga.

Gospođa Marija se oduvijek željela baviti samo svojom strukom, arhitekturom. Bila je najbolji student u svojoj generaciji, no negdje se 'izgubila' na tom putu. Nikada nije bila dio suprugovog javnog života. On je nekada govorio da je upravo to prešutni dogovor među njima.

Radimir i Marija Čačić godinama su u braku
VJERAN ZGANEC ROGULJA/PIXSELL 

Obitelj Čačić zadesile su velike nevolje koje su počele spomenutom prometnom nesrećom, zatim uslijedila gospodarska kriza, problemi u njihovoj tvrtki Coning pa zatvorska kazna. 'Ostala je sama baviti se problemima u firmi i glasinama, ali nikada nije pokazala emocije', otkrili su poznanici para Čačić za spomenuti portal.

Ne voli politiku

Gospođa nije bila oduševljena kada se njen suprug odlučio politički angažirati, ali je voljela istaknuti da ona ne može utjecati na njegove odluke i želje. Sama se nije željela uključiti u politiku, iako je imala mogućnosti.

Bračni par upoznao se na prvoj godini Studija arhitekture u Zagrebu, a bivši hrvatski potpredsjednik Vlade jednom je priznao:

'Kako smo bili podijeljeni u grupe, a na godini nas je bilo relativno malo morali smo cijele dane provoditi zajedno. Često smo odlazili na ćevape ili grah, u stankama igrali belu, a poslije svakog ispita odlazili na kremšnite. Marija i ja ubrzo smo otkrili da imamo puno toga zajedničkog'.

Radimir Čačić u šetnji
STORY ARHIVA 

Nećakinje su im velika radost

Čačić je preuzeo malu projektantsku tvrtku i 1979. osnovao Coning. Dok je on ostvarivao političke ambicije, Marija je vodila tvrtku te joj danas pripisuju velike zasluge za povećanje obiteljskog imetka.

Kad nije bila u tvrtki, Marija je većinu slobodnog vremena provodila na vrhu Varaždin brijega u blizini Jakopovca, gdje su Čačići sagradili ladanjsku kuću na obiteljskom imanju. Drveno zdanje Marija je sama projektirala i zauzima cijeli brijeg.

Čačići nemaju djece, no njihova su velika radost nećakinje.