Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović oduvijek je privlačila pozornost medija i javnosti. Kad je u pitanju njezin privatni život, najveća podrška joj je suprug Jakov kojeg je upoznala 1989. godine. Vjenčali su se 1996. u Bakru u crkvi Svetog Andreja te imaju dvoje djece. Kći Katarina rodila se 2001., a sin Luka dvije godine kasnije.

Kolinda Grabar-Kitarović i Jakov Kitarović u braku su od 1996. godine
Profimedia 

Tko je Katarina Kitarović?

Kći bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Katarina Kitarović, ima 22 godine i vrhunska je sportašica. Bila je državna prvakinja u klizanju i odlična učenica u svim školama koje je pohađala, dok joj je majka obavljala veleposlaničke dužnosti, od SAD-a do Bruxellesa.

Katarina Kitarović je kći Kolinde Grabar-Kitarović
MARKO PRPIC/PIXSELL 

Tijekom srednje škole napisala je knjigu kojom je željela pomoći ljudima koji se bore sa suicidalnim mislima. Školovanje je u jesen 2019. nastavila u SAD-u na prestižnom američkom sveučilištu Harvard. 

Prije nego što se odlučila za Harvard primljena je na čak četiri najprestižnija svjetska sveučilišta, među njima i na Stanford te Columbia University. Bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT ispita koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

Katarina Kitarović je kći Kolinde Grabar-Kitarović
MARKO PRPIC/PIXSELL 

Kolinda joj je uoči njezinog odlaska u SAD posvetila objavu na Facebooku.

Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila!’ (Washington, travanj 2008., 7-godišnja Katarina u razgovoru u Bijeloj kući). Leti visoko i budi uvijek svoja, Sokolice moja, Anđele moj! I vrati se gnijezdu svom. Hrvatska te čeka raširenih krila! Beskrajno te vole tvoji nadasve ponosni Mama i Tata’, napisala je tad u opis njezine fotografije.