Početkom tjedna je odjeknula vijest da je u 87. godini preminuo bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi. Njegov život obilježili su brojni skandali i seks-afere, a javnosti i medijima oduvijek su bile zanimljive njegove partnerice.

Silvio Berlusconi i Marta Fascina imali su 'simbolično' vjenčanje
Profimedia 

Tko je prva supruga Silvija Berlusconija?

Ona je Carla Elvira Lucia Dall'Oglio (82) koja je imala 24 godine kad ga je upoznala na tramvajskoj stanici u Milanu. Vjenčali su se 1965., a godinu dana nakon svadbe dobili su kćer Marinu. Zatim su 1969. dobili sina Piera Silvija.

Carla Elvira Lucia Dall'Oglio je prva supruga Silvija Berlusconija
Splash News / Splash / Profimedia 

Brak Carle i Berlusconija zapao je u krizu još 1980., a razveli su se 1985. nakon 20 godina braka. Ni jedno ni drugo nisu otkrili zašto su se rastali, no šuškalo se da im je presudila njegova afera s 20 godina mlađom glumicom Veronicom Lario koju je kasnije oženio.

Veronica Lario je druga supruga Silvija Berlusconija
GERARD JULIEN / AFP / Profimedia 

Njihova djeca ispričala su da su roditelji unatoč svemu ostali u prijateljskim odnosima. Podsjetimo, Berlusconi je dao ostavku na mjesto premijera 2011. kad se Italija približila dužničkoj krizi grčkog stila i tad se suočio s brojnim skandalima, uključujući zloglasne 'bunga bunga' zabave.