Književnica Vedrana Rudan je na svojoj stranici Rudan.info objavila tekst pod nazivom 'Zaustavljeni Reuters', u kojem se raspisala o demokraciji, medijima i političarima.

Vedrana Rudan redovito komentira društvene aktualnosti
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL 

Kad smo živjeli u Jugoslaviji rijetko ali ipak do nas običnih stigla bi poneka istinita vijest. Onda bismo slavodobitno rekli, ne možeš zaustaviti Reuters. Reuters je firma koja je nekad na svim mogućim jezicima širila istinu. Mladima koji danas uživaju u blagodatima “globalne demokracije” nezamislivo je koliko su mediji iz mog vremena bili cenzurirani. Da budem precizna, bili su cenzurirani mnogo manje nego su to danas zapadnjački mediji. Zašto milijuni Evropljana gladuju, inflacija je zastrašujuća, kolika ne znamo. Nitko ne postavlja pitanje što je to demokracija kad govorimo o Ukrajini? Demokracija sigurno nije kapitulacija pred Rusima iako će do nje doći. Demokracija bi bila kad bi Ukrajinu osvojili Ameri sa svojim evropskim slugama zato jer Ameri uvijek šire demokraciju i zato jer Rusi uvijek šire diktaturu. Nedavno su u Francuskoj bili nemiri jer je ubijen Francuz boje čokolade. Patuljak koji trenutno “vlada” Francuskom ozbiljno je razmišljao kako bi trebalo “ukinuti društvene mreže”. Nama nekima ništa nije bilo čudno, jasno nam je kako funkcioniraju Francuska i ostale evropske “demokracije”, ali ipak… Kako je Sjeverna Koreja daleko a ipak tako blizu? U Francuskoj ubijaju Francuze boje čokolade zato jer su boje čokolade, u Hrvatskoj ubijaju sudske daktilografkinje zato jer su gladne, nemoćne žene. Moć uvijek izvlači ku**c na sirotinju, iako uz najbolju volju ne mogu zamisliti da patuljak Macrone ima ku**c i da ga ima debeli Plenković. Ku**evi se više ne nose kao znak dominacije. U igri je bahatost, bešćutnost, lova i roblje pomireno sa sudbinom’, započela je objavu.

Vedrana Rudan redovito komentira društvene aktualnosti
YouTube/screenshot 

Kad je francuska policija ubila dječaka bijeli Francuzi su ostali doma, kad je bijelim Francuzima produljen broj godina koje moraju odraditi do mirovine, crni Francuzi su šutjeli. Danas u Hrvatskoj na ulicama nema nemira zbog vapaja gladnih daktilografkinja. Dapače, prodani portali objavljuju “komentare” ogorčenih građana koji pljuju po “lijenim” ženama bez kojih se može. Ukidanje Reutersa nije samo uskraćivanje prava na istinu to je uvijek pranje mozga. Ljudima opranih mozgova sve je jasno. Rusi su agresori, Ukrajina je žrtva, ne igralište trgovaca oružjem. Zelenski je veliki vojskovođa. Ne pijanist koji svira ku**em i iznajmljuje svoje vile u Toscani dok se od mene očekuje da skupljam pomoć za njegove izbjegle sugrađane. Biden je Šef, ne senilni pelenaš koji ušuškan u vlastito govno čeka da mu mama opere guzicu i pospe je puderom. U kaosu u kojem živim slučajno mi je upao u oko tekst o financijskom fondu, Black Rock se zove. Saznala sam da su kupili trideset posto ukrajinskog zemljišta, trguju oružjem i proizvode ga, kupili su cjelokupni srpski dug, kupili su Pakistan, Argentinu, Google, Facebook, Coca Colu… Neka je pola istina, u kojem filmu statiramo? Black Rock je kupio, ako je kupio, Srbiju. Tko je kupio Hrvatsku? Tko njome vlada? Plenković sigurno ne. On je opsjednut razmišljanjem kako ubrzati proizvodnju streljiva u Hrvatskoj da bismo “pomogli” Ukrajini koje, vjerojatno, da postoji Reuters znali bismo sigurno, više nema’, napisala je u nastavku, a potom zaključila:

Vedrana Rudan redovito komentira društvene aktualnosti
YouTube/screenshot 

Šef naše zemljice bavi se Ukrajinom dok je hrvatsko pravosuđe u totalnom kolapsu. U saboru Dalia Orešković neke od “dragovoljaca” naziva “bandom prokletom”. Prokleta banda koja je do sada bila turbo osjetljiva da bi riječ rekla. Banda prokleta šuti jer joj se živo je*e što netko u saboru misli o njoj, još ako je žensko… Sabornik Drele je jednom od naših uvaženih političara rekao da je “pi**a”. Gnjevni pravednik Drele smije sijati “pi**e” jer ga štiti imunitet a inspiraciju mu daje i pravo na višemjesečni odmor i nekoliko tisuća eura plaće. Naši sabornici se odmaraju poput trudnica s rizičnom trudnoćom, doduše takve trudnice u Hrvatskoj dobivaju otkaz. Kad smo već kod “pi**i” i “pi**i” mislim da je krajnje vrijeme da ženski spolni organ prestane biti jedinica za pokvarenu robu. Povucite pi**u s tržišta uvreda i uvedite na njeno mjesto ku**c mlohavi. Svijetom vlada mlohava ku**ad. Bacite oko na godinu proizvodnje vlasnika Kugle. Nositeljice pi**i su u politici samo dekor. Osjećam se tjeskobno. Sve što čujem, vidim ili pročitam je laž. Doduše, s mojim Krešom ide u razred djevojčica kojoj su u Ukrajini poginuli otac, sestra, jedan brat, drugi je ostao bez ruke i noge. To je istina. Plenković će pomoći njezinoj mami i njoj. S mojim Krešom ide u razred djevojčica kojoj mama radi kao daktilografkinja na sudu. Neće ići na izlet s razredom jer od imovine ima samo samohranu majku koja zarađuje 600 eura. Za tu djevojčicu Plenkovića boli ku**c mlohavi. I nas ostale. Možda nam ne treba Reuters da bi nam rekao istinu? Pogledajmo svoje živote’.

Vedrana Rudan redovito komentira društvene aktualnosti
YouTube/screenshot 

Rudan je inače poznata po tome da u svojim tekstovima bez dlake na jeziku komentira aktualnosti i dijeli svoje stavove o određenim temama, a mnogi su oduševljeni njezinim načinom pisanja.