Novopečeni kralj Charles III ima 74 godine i većina ljudi zna kako je izgledao u mladosti. No mnogima nije poznato kako je izgledao kao beba. Na fotografiji koja je nastala 1949., dok je princ imao samo jednu godinu, njegova majka Elizabeta II držala ga je naručju i zajedno su pozirali.

Kraljica Elizabeta II sa sinom Charlesom
TopFoto / Topfoto / Profimedia 

Sudeći po fotki, budući kralj nije bio najbolje volje pa je pozirao namrgođen. Nije tajna da je Charles odrastao uz hladnu majku i oca princa Philipa koji ga je dugi niz godina zadirkivao i zlostavljao. Sam Charles više je puta rekao kako mu djetinjstvo nije bilo sretno i da se nije osjećao voljeno, a dio djetinjstva proveo je čak i u internatu – daleko od obitelji.

Kralj Charles III imao je teško djetinjstvo
Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia 

Nekoć sramežljivi princ Charles bio je povučeno, senzibilno dijete koje je zanimala gluma, što nikako nije nailazilo na odobravanje njegova oca princa Philipa. Naime, Philip je bio vojnik i dio britanske mornarice, a želio je da mu prvi sin i nasljednik bude jednako 'velik muškarac' kakav je i on bio.

Kralj Charles III imao je teško djetinjstvo
PA / PA Images / Profimedia 

Na njegovu nesreću, Charlesa je više zanimala umjetnost pa su ga kao dječaka poslali u internat da očvrsne. Roditelje jedva da je viđao, a kad bi i bio kod kuće njegova majka kraljica nije imala mnogo vremena da mu se posveti.

Kralj Charles III imao je teško djetinjstvo
mediadrumimages/TopFoto / Media Drum World / Profimedia 

Zbog svega toga Charles je odrastao u emotivno hladnom okruženju i nije se osjećao povezan sa svojom obitelji – osim s jednom osobom. Naime, jedina njegova podrška dok je bio dječak bila je njegova baka, Kraljica Majka.

Kraljica Majka i kralj Charles III bili su jako povezani
Keystone Press Agency / Zuma Press / Profimedia 

Uloga bake jako joj se svidjela te je uživala provodeći vrijeme s dječakom. Učila ga je igrati se, govoriti i provodila je vrijeme s njim dok je učio jahati pa je ona zapravo bila prva prava ljubav koju je u svom životu osjetio.