Prošlo je točno godinu dana od smrtikraljice Elizabete II koja je preminula 8. rujna 2022. Tim povodom joj je njezin sin, kralj Charles III, posvetio emotivnu poruku. Na službenom Twitteru kraljevske obitelji osvanula je objava sa snimljenim govorom kralja i fotografijom kraljice.


'Obilježavajući prvu godišnjicu smrti Njezina Veličanstva i mog prijestolja, s velikom se ljubavlju prisjećamo njezinog dugog života, predane službe i svega što je značila mnogima od nas. Također, duboko sam zahvalan na ljubavi i podršci koju ste iskazali mojoj supruzi i meni u ovih godinu dana u kojoj dajemo sve od sebe da budemo svima na usluzi', poručio je kralj.

Kralj Charles III i kraljica Elizabeta II bili su jako povezani
Folco / Allpix Press / Profimedia 

Kraljičina fotografija koju su objavili nastala je kad je imala 42 godine. Fotografiju je snimio Cecil Beaton 1968., a kralj ju je osobno odabrao kako bi obilježio godišnjicu.

Kralj Charles III i kraljica Elizabeta II bili su jako povezani
TIM ROOKE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA 

Nije tajna da je Charles bio jako povezan s majkom koja mu je pružila potpunu podršku ne samo tijekom razvoda od princeze Diane, već i nakon što je izrazio želju da oženi svoju dugogodišnju ljubavnicu Camillu koja je sad postala kraljica.