Saborska zastupnica Marijana Puljak na Facebooku je čestitala Dan djevojčica i objavila svoju fotografiju iz djetinjstva.

Danas je međunarodni dan djevojčica! Obilježava se u svijetu kao podsjetnik da iako smo u 21. stoljeću djevojčice se još uvijek suočavaju s problemima u pristupu obrazovanju, fizičkom i mentalnom zdravlju, zaštiti od nasilja. No, bez obzira na brojne primjere kršenja osnovnih ljudskih prava cure diljem svijeta pokazuju snagu i prkos, pokazuju da su kreativne, snalažljive i imaju vještine potrebne da upravo one mijenjaju svijet. Ohrabrimo cure da budu sve što požele’, napisala je i dodala:

Ja sam ova curica na slici i često sam išla kontra struje. Mama je htjela da budem liječnica, ali sam se ja voljela igrati kalkulatorima i prvim računalima i upisala “muški” fakultet. Rekli su mi da se ništa ne može napraviti da bi naš kvart bio bolji pa sam iz dišpeta, uz pomoć puno drugih cura i momaka, pokazala da može. Nakon 25 godina u IT industriji danas se sa saborske govornice borim za uređenu državu, pričam o tehnologiji i rješenjima za moderno društvo, a danas evo i o “ljetnom mostu”. Možeš i ti biti što god poželiš!’.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Jadran Babić 

Inače, Marijana i njezin suprug, splitski gradonačelnik Ivica Puljak, u braku su od 1995. i imaju troje djece - sina Tomu i kćeri Emu te Ivu.