Književnica Vedrana Rudan poznata je po tome da u intervjuima i svojim tekstovima bez dlake na jeziku komentira aktualnosti i dijeli svoje stavove o određenim temama. Nerijetko proziva političare, a dosad je više puta oplela po Andreju Plenkoviću. Prisjetili smo se njezinih najboljih izjava o hrvatskom premijeru.

Andrej Plenković je hrvatski premijer
GORAN STANZL/PIXSELL 

‘Lik je ciničan, odvratan i manipulator’

Vedrana Rudan je ranije na svojoj stranici Rudan.info objavila tekst pod nazivom ‘Hej, Hrvati, još ste živi?’. Prvo je opisala kako je izgledao njezin odlazak doktoru, a onda kad je izašla iz ordinacije nazvala ju je prijateljica koja joj je citirala premijera Andreja Plenkovića.

Vedrana Rudan redovito komentira društvene aktualnosti
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL 

‘Ne pratim što govori veleizdajnik Hrvatske, ali odjeci opasnih gluposti koje bljuje svaki dan ipak dopiru do mene… Lik je ciničan, lik je odvratan, lik je manipulator, lik misli da smo svi koji ga slijepo ne slijedimo izdajice. Kad smo već kod izdaje. Gdje je gospodin, veliki borac za slobodu Ukrajine, bio devedeset i prve? Čuli smo. Bio je anemičan, zato je izbjegao rat. Čime je protekle godine popravio krvnu sliku? Očito, uništavanjem Hrvata. To je sad već genocid. Ubija nas “liječenjem”, mori nas glađu, tjera našu djecu i unuke iz zemlje. Oduzeo nam je jezik’, napisala je među ostalim.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

‘Kad ga je pijani veleuglednik uštipnuo za debelu stražnjicu…’

Rudan je jednom prilikom na svojoj stranici Rudan.info objavila tekst pod nazivom 'Ivan Đavao Drugi', u kojem je oplela po Katoličkoj crkvi, ali i Plenkoviću.

Kad vidimo kako Plenković u Hrvatskom saboru odgovara na pitanja članica i članova oporbe bolje da i ne pitamo. Kako to izgleda slučajno sam vidjela na N1. Oporba pita, zašto svi vaši ministri kradu i dokle će, Plenković odgovara, vaš otac ima picajzle, vaša je majka ku****. Taj isti bahati Plenković koji prezire sve koji mu postavljaju pitanja o prljavim poslovima Hrvatske družbe zločinaca na sasvim drugačiji način reagira kad mu se prišunja netko tko je moćan’, napisala je među ostalim i dodala:

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
Goran Kovacic/PIXSELL 

Još se na netu vrti antologijski prilog kad je Plenkovićevoj guzici prišao pijani veleuglednik EU parlamenta pa ga uštipnuo za debelu stražnjicu. Plenković Veliki se nervozno trgnuo, okrenuo, a kad je vidio tko mu je ukazao čast osmijeh mu je ozario lice. Elem, od takvog lika očekivati da će nam odgovoriti i na benignije pitanje od uloge Katoličke crkve u životu svih naših građana bilo bi jednako čudno kao očekivati od njega da neće na Hrvatsku baciti atomsku bombu ako postane šef NATO-a, kad mu to netko naredi’.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

‘Naš premijer je odavno pušač EU ku***’

Rudan nije poštedjela Plenkovića ni u svom tekstu ‘Dobrodošli u pakao’.

Naš premijer je odavno pušač EU ku***, EU je odavno pušačica američkog ku***, zašto je Plenković pristao na ovaj deal kad zna kamo će doći heroji Ukrajinskog domovinskog rata? Možda se Plenković Veliki skompao s Rusima, ne bi me čudilo kad znamo s kim je sve u điru, pa tako iznutra je*e mater Europi i Americi? Ili ga za ukrajinske ranjenike boli ku*** onako kako ga boli i za hrvatske bolesnike? Ne znam što je u igri, samo znam da Putin trlja ruke’, napisala je među ostalim.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

‘Mogla bih zavesti Plenkovića’

Rudan je ranije na svojoj stranici Rudan.info objavila tekst pod nazivom ‘Je*eš pamet, je*eš šarm!’, u kojem se raspisala o starenju. I tada je spomenula Plenkovića.

Jedna plastičnjača je uhvatila Bezosa i sad čitav svijet gleda kako on očaran bulji u njezine jabuke. Ej! Bezos! Da mu se bivša žena nije furala na dostojanstveni “daska za peglanje” look još bi bili skupa. Kad se sredim mogla bih zavesti Plenkovića, koliko tek taj love ima. Ne možeš opljačkati Hrvatsku do kosti i biti gole guzice’, poručila je.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL 

Spomenula je spolovilo premijera

Rudan je oplela po Plenkoviću i u svom tekstu 'Zaustavljeni Reuters', u kojem se raspisala o demokraciji, medijima i političarima.

U Francuskoj ubijaju Francuze boje čokolade zato jer su boje čokolade, u Hrvatskoj ubijaju sudske daktilografkinje zato jer su gladne, nemoćne žene. Moć uvijek izvlači ku**** na sirotinju, iako uz najbolju volju ne mogu zamisliti da patuljak Macrone ima ku*** i da ga ima debeli Plenković. Ku***** se više ne nose kao znak dominacije. U igri je bahatost, bešćutnost, lova i roblje pomireno sa sudbinom’, napisala je među ostalim.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

‘Ona je u Hrvatskoj sigurno veća zvijezda nego naš premijer’

Rudan je nedavno gostovala u emisiji ‘Pokreni se’, koja se emitira na srpskoj televiziji Nova.rs. Među ostalim, osvrnula se na fenomen Aleksandre Prijović koja je rasprodala pet koncerata u zagrebačkoj Areni.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
Instagram 

‘Mladi ljudi su prije svega pametni, nisu opterećeni nikakvom prošlošču jer su profesori koji predaju u školi toliko dosadni, pa iako ih huškaju u nekom smjeru, oni to ne čuju jer su na telefonima. Mogu klepetati što im je volja, do njih to ne dopire. I ta Aleksandra, ona je u Hrvatskoj sigurno veća zvijezda nego naš premijer. Za nju znaju svi. A kako se zove premijer Hrvatske moja unuka sigurno ne zna niti ju je briga. Ja sam pitala svoju unuku da li zna tko je Aleksandra Prijović, a ona kaže ‘nona, kako me to možeš pitati?’ i onda krene pjevati njezine pjesme, koje ja naravno ne znam’, rekla je.