Josipa Pleslić ex Rimac opet se našla u fokusu javnosti. Naime, snimljena je u zagrebačkom kafiću s moćnim hercegovačkim poduzetnikom Milenkom Bašićem. Oboje su optuženi u aferi Vjetroelektrane, a optužnica još nije potvrđena. Josipa je nosila Burberry kožne cipele koje se na službenoj stranici brenda mogu pronaći po cijeni od 540 eura, piše Index.

Josipa Rimac i Milenko Bašić snimljeni u kafiću
PIXSELL 

USKOK tvrdi da je Josipa Pleslić ex Rimac od studenog 2017. do 29. svibnja 2020., uz novčanu nagradu od najmanje 40.000 kuna mjesečno od vlasnika najvećeg vjetroparka u zemlji na lokaciji Krš-Pađene, Milenka Bašića, koristeći svoj položaj državne tajnice, biše saborske zastupnice i bivše gradonačelnice Knina, kao i društveni utjecaj koji uživa, poduzimala niz radnji radi pogodovanja Bašićevoj tvrtki, piše 24sata.

Josipa Rimac i Milenko Bašić snimljeni u kafiću
PIXSELL 

Tako je tijekom pregovora tvrtke s većim brojem banaka oko kreditiranja izgradnje vjetroparka, s ciljem odobrenja traženih kredita, zatražila od Gabrijele Žalac, s kojom je u prijateljskim odnosima, da korištenjem svog položaja ministrice te članice nadzornog odbora HBOR-a, od ostalih članova nadzornog odbora traži podršku i suglasnost kako bi neovisno o ispunjavanju uvjeta društvu bilo odobreno kreditiranje izgradnje vjetroparka.

Josipa Rimac i Milenko Bašić snimljeni u kafiću
PIXSELL 

Prema SMS porukama koje su objavljene proteklih mjeseci, Pleslić se na zagrebačkom sudu raspitivala i kako pomoći Bašićevu mlađem bratu Ivanu, zvani Inja, koji je bio u pritvoru te je zatim optužen za krijumčarenje i preprodaju skupocjenih automobila. Nakon poruka iz mobitela USKOK je istrage protiv Pleslić proširio na niz drugih kaznenih djela, a zaredale su se optužnice i protiv HDZ-ovih ministara.