Francuska ministrica Marlene Schiappa našla se u središtu pozornosti. Naime, ova 40-godišnjakinja pojavit će se na naslovnici travanjskog izdanja časopisa Playboy, pišu strani mediji.


Intervju s ministricom vlade Emmanuela Macrona protezat će se na čak 12 stranica francuskog izdanja, a govorit će o pravima žena i LGBTQ osoba
. Iako će biti potpuno odjevena, njezina odluka da se pojavi u časopisu Playboy naišla je na kritike određenih političara, jer dolazi u trenutku velikih društvenih nemira zbog Macronovih mirovinskih reformi. Među ostalim, prozvala ju je zastupnica Zelenih, Sandrine Rousseau.

Francuska ministrica Marlene Schiappa pozirala za naslovnicu Playboya
Profimedia 

Gdje je poštovanje prema francuskom narodu? Prema ljudima koji će morati raditi još dvije godine dulje, koji demonstriraju, kojima se ovi dani neće platiti, koji ne mogu jesti zbog inflacije. Nemam problem s tim da se ženska tijela izlažu bilo gdje, ali postoji društveni kontekst’, izjavila je za TV kanal BFM.

Francuska ministrica Marlene Schiappa pozirala za naslovnicu Playboya
Profimedia 

Francuska premijerka Elisabeth Born navodno ju je nazvala i rekla da poziranje za naslovnicu Playboya ‘nije prikladno, posebno u sadašnjim okolnostima’. Ministrica Schiappa, koja je inače i majka dvoje djece, oglasila se na Twitteru nakon kritika.


Branim prava žena da rade što žele sa svojim tijelima: svugdje i stalno. U Francuskoj su žene slobodne. Smetalo to nazadnjacima i licemjerima ili ne’, napisala je.