Kim Jong-un opet se našao u fokusu javnosti. Naime, procurila je informacija da je sjevernokorejski vođa vjerojatno teži od 140 kilograma, po procjeni umjetne inteligencije, rekao je u srijedu južnokorejski zastupnik, piše Reuters.

Kim Jong-un i Ri Sol-ju imaju troje djece
Profimedia 

Zdravlje sjevernokorejskih čelnika obično je stroga državna tajna, a nagađanja o zdravstvenom stanju Kim Jong-una, za kojeg se vjeruje da ima 39 godina, počela su jer mnogo puši, očito se udebljao i ima obiteljsku povijest kardiovaskularnih problema.

Kim Jong-un je sjevernokorejski vođa
STR / AFP / Profimedia 

Yoo Sang-bum, član južnokorejskog parlamentarnog odbora za obavještajnu zajednicu, rekao je kako se vjeruje da Kim ima ozbiljan poremećaj spavanja, pozivajući se na obavještajno izvješće da Sjeverna Koreja za njega intenzivno prikuplja najnovija medicinska saznanja o liječenju nesanice.

Kim Yo-jong je sestra Kim Jong-una
Profimedia 

Inače, Sjeverna Koreja je u ožujku, kako je objavila državna agencija KCNA, provela nuklearne taktičke vježbe s ciljem slanja snažnog upozorenja protiv saveznika. U vježbama je balistički projektil preletio 800 km prije nego što je pogodio metu na visini od 800 m, prema scenariju taktičkog nuklearnog napada.

Kim Jong-un sa suprugom i kćeri na vojnoj paradi
Profimedia 

Ono što je bizarno u cijeloj priči je činjenica da je provođenje nuklearnih vježbi Kim Jong-un promatrao u pratnji svoje kćeriJu-ae koju nemamo priliku često vidjeti u javnosti.

Kim Jong-un s kćeri Ju-ae
Profimedia 

Djevojčica je ponosno stajala uz oca te gledala ispaljivanje balističkog projektila.