Skandalozni sin američkog predsjednika Joea Bidena (80), Hunter Biden (53), još jednom se našao u središtu pozornosti. Naime, desničarska neprofitna organizacija Marco Polo na internetu je objavila gotovo 9000 fotografija s njegovog prijenosnog računala.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia 

Na stranici bidenlaptopmedia.com objavljene su 8864 fotke, a na nekima od njih može se vidjeti kako Hunter konzumira droge te sudjeluje u seksu s prostitutkama, a tu su i obiteljske fotografije i snimke iz njegove svakodnevice.

Sve fotke ekskluzivno donosi Daily Mail, a dio njih možete pogledati OVDJE.

Fotografije datiraju iz razdoblja od 2008. do 2019., a neke imaju i priložene geografske koordinate. Tako se može vidjeti da se Hunter snimao na Havajima, u Cabo san Lucasu, na Kosovu, u Dominikanskoj Republici, zapadnoj Kini, Londonu, Parizu, Rimu, Beogradu i diljem SAD-a.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia 

Sve su fotke autentične su te se podudaraju s kopijama s Bidenova laptopa koje je Daily Mail ranije dobio, potvrdili su to stručnjaci za cyber forenziku.

Organizaciju Marco Polo osnovao je bivši Trumpov zaposlenik Bijele kuće Garrett Ziegler koji sebe opisuju kao ‘neprofitnu istraživačku skupinu koja razotkriva korupciju i ucjene‘.

'Ako Amerikanci žele znati kakva je njihova prva obitelj, to će i dobiti. I nećemo objavljivati samo fotografije koje prikazuju Bidene u dobrom svjetlu', rekao je Ziegler i dodao da im je trebalo oko dva mjeseca da 'redigiraju genitalije' na svim fotografijama.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia 

Inače, ovo je samo jedan u nizu skandala Huntera Bidena. Podsjetimo, on se spominjao u negativnom smislu 2017. kada su američki mediji izvijestili da ima romantičnu vezu s udovicom svog pokojnog brata Beaua, Hallie Biden.

Hunter je s Hallie vezu započeo nakon razvoda, samo dvije godine nakon smrti njegovog brata Beaua s kojim je Hallie bila u braku. Njegov otac mu je tad pružio javnu podršku. Njihova veza, svoj podršci usprkos, nije opstala te su prekinuli 2019., a Hunter se iste godine oženio sa sadašnjom suprugom Melissom.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia 

Osim toga, on se cijeli život borio s ovisnošću o drogama i alkoholu, a o tome je iskreno progovorio u svojoj biografiji ‘Beautiful Things’. On smatra da su njegove ovisnosti rezultat trauma koju je proživio 1972. kad je sudjelovao u nesreći u kojoj su poginule njegova majka i sestra, a on i brat su bili teško ozlijeđeni. Tad su mu bile samo dvije godine.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia 

Sve je pogoršala smrt njegovog brata Beaua, a 2019. je došlo do intervencije koju mu je pripremila njegova obitelj. Opisao je kako ga je otac zagrlio i rekao mu: 'Ne znam što da radim'. Piti je počeo u vrlo ranoj dobi, već u srednjoj školi, a priznao je i da je crack i kokain prvi put kupio kad mu je bilo samo 18 godina.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia Hunter i Kathleen Biden

On i supruga su 2020. dobili sina kojem su dali ime Beau Jr. prema Hunterovom pokojnom bratu Beauu. Od 1993. do 2017. bio je u braku s odvjetnicom Kathleen Buhle s kojom je dobio kćeri Maisy i Naomi, koju je nazvao po pokojnoj sestri te sina Finnegana.